Club verslaat KV Oostende met 2-1

Club Brugge heeft de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende gewonnen met 2-1. Blauw-Zwart kwam na een kwartier ongelukkig op achterstand na een owngoal van Mata, maar het kon de situatie omkeren via Bas Dost en Krépin Diatta. Mignolet stopte nog een strafschop van Sakala, waardoor Club de drie punten thuis hield.

Text: 

De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de match van zondag tegen Beerschot: Federico Ricca kreeg op de linksachter de voorkeur op Eduard Sobol. Hans Vanaken zat zijn laatste schorsingsdag uit en dus speelde Charles De Ketelaere weer als spelverdeler. Voor Bas Dost was het zijn eerste wedstrijd op Jan Breydel. De Nederlander werd opnieuw geflankeerd door Diatta en Lang.

Duelo entre Federico Ricca y Sakala
Duelo entre Federico Ricca y Sakala

De eerste dreiging kwam er via De Ketelaere, maar na een knappe dribbel kon de jonge Bruggeling Diatta net niet bereiken. KVO was aan een goede reeks bezig en kwam met vertrouwen naar Brugge afgezakt. Bovendien kon het bij de eerste tegenaanval ook meteen scoren: Kossounou ontzette een voorzet van Sakala tegen het lichaam van Mata, waardoor de bal ongelukkig in eigen doel caprioleerde. 

Bas Dost empató poco antes del descanso
Bas Dost empató poco antes del descanso
Text: 

Club reageerde met een lob van Lang en een schot van Vormer, maar het waren de bezoekers die de beste kansen creëerden. Sakala kon onder druk van Mata net niet scoren, terwijl Mignolet een schot van diezelfde Sakala uit de hoek dook. Voor Blauw-Zwart was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen, mét succes. Na een voorzet van De Ketelaere trof Lang vanuit een scherpe hoek de paal, maar direct daarna was het wel raak: Vormer schilderde een hoekschop op het hoofd van Bas Dost en die kopte de gelijkmaker overhoeks binnen. 

De Bruggelingen waren nu echt op dreef en kwamen al vlug dicht bij een tweede goal. Diatta haalde knap de achterlijn, maar kon Vormer net niet bereiken. Direct na de rust pareerde Castro een schot van Diatta en was Dost te verrast om de rebound binnen te duwen. De 2-1 hing in de lucht en viel ook na vier minuten in de tweede helft: Vormer lanceerde Diatta en die trapte het leer fraai binnen.

Text: 

Blauw-Zwart leek nu definitief gelanceerd, maar kwam direct daarna goed weg. Wim Smet wees naar de stip na handspel van Kossounou, maar Mignolet redde de elfmeter van Sakala, die ook de rebound naast trapte. Even later ging ook Bataille gretig liggen na een duel met Ricca en ook Gueye probeerde tevergeefs een penalty af te dwingen. Club bleef wel baas, maar Castro bracht redding op pogingen van Rits en De Ketelaere, terwijl Dost vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal trof.

Noa Lang se marcha de Bataille
Noa Lang se marcha de Bataille

KV Oostende gaf zich nog niet gewonnen en bleef vrank en vrij voetballen. Een schot van Bätzner ging naast en Sakala vond Mignolet op zijn weg. De Brugse doelman bracht ook redding op een kopbal van Tanghe en een vrije trap van Skulason. De Bruggelingen panikeerden niet en hielden uiteindelijk makkelijk stand. Club loopt zo voorlopig tien punten uit op eerste achtervolger Genk, dat morgen nog in actie komt tegen AA Gent. Komende zondag volgt de topper tussen Club en Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 25

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Federico Ricca (58’ Stefano Denswil) – Ruud Vormer (68’ Éder Balanta), Mats Rits, Charles De Ketelaere – Krépin Diatta (85’ Ignace Van der Brempt), Bas Dost, Noa Lang (85’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Eduard Sobol, Simon Deli, Youssouph Badji en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

KV Oostende: Bram Castro – Jelle Bataille (58’ Robbie D’Haese), Anton Tanghe, Jack Hendry, Frederik Jäkel, Ari Skulason (87’ Marko Kvasina) - Maxime D’Arpino, Nick Bätzner, Andrew Hjulsager - Makhtar Gueye, Fashion Sakala (85’ Mamadou Thiam). Coach: Alexander Blessin.

Gele kaarten: Lang, Jäkel.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 14’ Mata (owngoal, 0-1), 38’ Dost (1-1), 49’ Diatta (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - KV Oostende 20-01-2021

Related articles