zaterdag 4 december 2021 22:45

Club verslaat Seraing met 3-2

Club Brugge heeft op eigen veld een 3-2 zege behaald tegen Seraing. Bas Dost bezorgde Club een dubbele voorsprong, maar de bezoekers konden tegenscoren via Jallow. Op slag van rust scoorde Cisse Sandra zijn allereerste goal voor Blauw-Zwart, maar Seraing kon direct milderen via Del Fabro. Na de rust werd er ondanks tal van kansen niet meer gescoord.

Na het tweeluik tegen Genk en met de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in het vooruitzicht gunde Philippe Clement enkele spelers rust. Zo begonnen Vanaken, Sobol, Balanta en Sowah allen op de bank. In hun plaats kwamen Federico Ricca, Bas Dost, Noah Mbamba en Cisse Sandra. Met de 16-jarige Mbamba en de 17-jarige Sandra verschenen er bij Club Brugge voor het eerst sinds 1974 twee minderjarigen aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Net als Club had ook Seraing eerder deze week in de Beker van België verlengingen gespeeld en penalty’s getrapt, maar in tegenstelling tot Blauw-Zwart hadden de Luikenaars tegen Anderlecht aan het kortste eind getrokken.

Bas Dost bracht Club al vroeg op voorsprong
Bas Dost bracht Club al vroeg op voorsprong

De bezoekers zorgden wel voor het eerste gevaar, maar na een te korte terugspeelbal van Mbamba kon Mechele het leer net voor Mikautadze ontzetten. Aan de overkant kon Sandra De Ketelaere net niet bereiken, terwijl Dost het leer vanuit de draai over doel schoot. Na een dik kwartier spelen lukte het wel: Vormer werd onderuit gelopen door Bernier, waardoor Bas Dost Club vanop de stip op voorsprong bracht. De Bruggelingen bleven daarna doorduwen: een kopbal van Dost ging naast, na een knappe dribbel trof Lang het zijnet en Dost kon Sandra niet bereiken.

Cisse Sandra scoorde zijn eerste officiële goal voor Club
Cisse Sandra scoorde zijn eerste officiële goal voor Club

De verdiende 2-0 viel op het half uur: Lang bediende Dost en die verdubbelde de Brugse voorsprong. Direct daarna werd een doelpunt van De Ketelaere afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant kon Mignolet eerst nog redding brengen op een poging van Mikautadze, maar de Limburger moest zich even later gewonnen geven nadat Jallow hem omspeelde. Club reageerde evenwel meteen: na een aflegger van De Ketelaere trapte Cisse Sandra zijn eerste officiële goal voor Club Brugge heerlijk binnen. Toch kon Seraing opnieuw tegenscoren, toen Del Fabro een vrije trap van Maziz binnenkopte.

Seraing weigerde zich gewonnen te geven en bleef vrank en vrij voetballen. Kort na de pauze ging een omhaal van Maziz hoog over doel, terwijl Mignolet redding moest brengen op een schot van Mikautadze. Club kreeg zelf ook ruimte om te voetballen en kwam dicht bij een vierde goal: een schot van Mata werd afgeblokt en in de rebound kopte De Ketelaere het leer rakelings over de deklat. Even later kon Dietsch redding brengen op pogingen van Ricca en De Ketelaere, terwijl ook Mignolet zich moest tonen op een schot van Maziz.

De wedstrijd bleef goed heen en weer gaan. Een schot van Jallow ging net voorlangs, terwijl aan de overkant pogingen van Ricca en Mata geen succes opleverden. Daarna liet ook Dost na om zijn derde goal te scoren, toen hij – weliswaar vanuit buitenspel – Dietsch op zijn pad vond. De Nederlander bediende vervolgens zijn landgenoot Lang tot twee keer toe: eerst ging zijn schot over doel en daarna werd zijn doelpunt afgekeurd omwille van buitenspel van Dost.

Noa Lang gaat door op snelheid
Noa Lang gaat door op snelheid

In de slotfase bleef het heel erg spannend. Zo ging een schot van Mikautadze over doel, terwijl Boucaut liet doorspelen nadat Nsambu onderuit ging in de zestien meter. De beste kans was nog voor Cisse Sandra, maar zijn afgeweken schot werd gered door Dietsch. Gescoord werd er niet meer en dus bleef het 3-2. Club blijft zo op vier punten van leider Union.

Jupiler Pro League – Speeldag 17
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (88’ Stanley Nsoki), Jack Hendry, Brandon Mechele, Federico Ricca - Ruud Vormer (63’ Hans Vanaken), Noah Mbamba (63’ Mats Rits), Charles De Ketelaere – Cisse Sandra, Bas Dost (80’ Wesley Moraes), Noa Lang. Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Éder Balanta, Faitout Maouassa en Kamal Sowah. Coach: Philippe Clement.
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Yahya Nadrani, Dario Del Fabro, Benjamin Boulenger – Antoine Bernier (82’ Mansoni Nsambu), Sami Lahssaini (76’ Marius Mouandilmadji), Ibrahima Cissé, Youssef Maziz, Gérald Kilota – Georges Mikautadze, Ablie Jallow. Coach: Jordi Condom.
Gele kaarten: Bernier, Cissé, Nadrani, Boulenger.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 17’ Dost (penalty, 1-0), 30’ Dost (2-0), 42’ Jallow (2-1), 44’ Sandra (3-1), 45+1’ Del Fabro (3-2).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in