woensdag 11 mei 2022 22:30

Club verslaat Union en zet stap richting titel!

Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de landstitel. Blauw-Zwart pakte een zwaarbevochten 1-0 zege tegen Union dankzij een schot van Tajon Buchanan dat via doelman Moris in doel hobbelde. Club telt nu drie punten voorsprong en kan zondag op Antwerp de titel pakken!

Alfred Schreuder voerde twee wijzigingen door aan het team dat zondag won in het Dudenpark. Achterin verving Jack Hendry de geschorste Stanley Nsoki, terwijl ook Eduard Sobol aan de aftrap verscheen op de linkerflank. Charles De Ketelaere schoof bijgevolg door naar de aanval, waardoor Sargis Adamyan vrede moest nemen met een plaats op de bank. De nederlaag tegen Club had duidelijk het vertrouwen van de Brusselaars niet aangetast, want het was Union dat het beste aan de partij begon. Lazare kreeg al in de openingsminuut een prima kans, maar Mignolet bracht knap redding. Even later ging een nieuwe poging van Lazare ruim naast.

Jack Hendry in duel met Vanzeir
Jack Hendry in duel met Vanzeir

Blauw-Zwart was meteen wakker geschud en probeerde na verloop van tijd het commando over te nemen. Na twintig minuten leidde dat ook tot het eerste doelgevaar van Club: een hoekschop van Sobol werd net voor de doellijn weggewerkt door Lazare en direct daarna zag Hendry zijn schot richting doel afgeblokt worden. Aan de overkant volgde ook nieuw doelgevaar, maar een lob van Vanzeir verdween hoog over doel.

Simon Mignolet hield opnieuw zijn netten schoon
Simon Mignolet hield opnieuw zijn netten schoon

Beide teams leverden veel strijd, maar dat leidde niet tot een karrenvracht aan kansen. Op het halfuur kon Undav aanleggen van buiten de zestien meter, maar zijn poging werd afgeblokt. Kort daarop flirtte Lazare met een tweede gele kaart na een fout op Lang, maar scheidsrechter Lambrechts kende genade voor de middenvelder. De laatste kans van de eerste helft was voor sluipschutter Undav: de Duitser kreeg plots ruimte in de zestien meter en mikte het leer tussen de benen van Mignolet, maar de Limburger had een uitstekende redding in huis.

Na de pauze schakelden de Bruggelingen meteen twee versnellingen hoger. Dat resulteerde in enkele prima kansen: een schot van Buchanan werd in hoekschop gedevieerd, na een knappe dribbel van De Ketelaere kon Burgess het leer nog net wegwerken en de daaropvolgende hoekschop werd door Hendry over doel gekopt. Club was duidelijk baas en kon intussen rekenen op een uitstekende Mignolet. De doelman had immers een ultieme reflex in huis op een poging van Lazare. Even later pakte Lang uit met een knappe actie, maar zijn schot ging naast.

Kort voor het uur incasseerde verdediger Machida zijn tweede geel na een fout op de ingevallen Adamyan, waardoor Union met tien verder moest. Voor Club was dat het sein om alle registers open te trekken: Moris pareerde een knal van Hendry, die direct daarna ook zijn kopbal weggewerkt zag worden. Amper een minuut later ging een afgeweken schot van Lang naast, terwijl Moris een nieuwe poging van Hendry kon redden. Union hield lange tijd stand, maar bezweek halfweg de tweede helft dan toch onder de Brugse druk: een knal van Tajon Buchanan caprioleerde via doelman Moris in doel.

Tajon Buchanan bezorgde Club de zege
Tajon Buchanan bezorgde Club de zege

Lang kon even later ook scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Lang kopte het leer daarna over doel, terwijl aan de overkant Undav tot twee keer toe de gelijkmaker liet liggen. Vijf minuten voor tijd leek de definitieve beslissing te vallen toen Lambrechts naar de stip wees na een handsbal van Mitoma, maar na het bekijken van de beelden kwam hij terug op zijn beslissing. Geen 2-0 dus en direct daarna leek Union zowaar nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Casper Nielsen versloeg Mignolet met een lage schuiver, maar na ingrijpen van de VAR werd de goal terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Buchanan pakte in blessuretijd nog zijn tweede gele kaart, maar de score veranderde niet meer. Club loopt zo drie punten uit en kan zondag kampioen spelen als het wint op Antwerp!

 

Champions' play-offs – Speeldag 4
Toeschouwers:
29.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (54’ Sargis Adamyan), Brandon Mechele, Jack Hendry – Tajon Buchanan, Denis Odoi, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere, Noa Lang (84’ Andreas Skov Olsen). Bank: Senne Lammens, Federico Ricca, Ruud Vormer, Bas Dost, Antonio Nusa, Noah Mbamba en Abakar Sylla. Coach: Alfred Schreuder.
Union Sint-Gillis: Anthony Moris – Jonas Bager (78’ Lorenzo Paolucci), Christian Burgess (78’ Ismaël Kandouss), Koki Machida - Loïc Lapoussin, Casper Nielsen, Teddy Teuma, Amani Lazare (61’ Siebe Van der Heyden), Kaoru Mitoma - Dante Vanzeir (70’ Cameron Puertas Castro), Deniz Undav. Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Machida, Lazare, Balanta, Mignolet, Nielsen, Buchanan.
Rode kaarten: 59’ Machida (2x geel), 93’ Buchanan (2x geel).
Doelpunt: 65’ Buchanan (1-0).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in