Club verslaat Union met 3-2

In de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft Club Brugge Union Saint-Gilloise verslagen met 3-2. Niakaté bracht de Brusselaars op voorsprong, maar in vijf dolle minuten scoorde Blauw-Zwart drie keer via Mechele, Deli en Amrabat. Na de pauze zorgde Young voor de 3-2 eindstand.

Text: 

Union begon het best aan de wedstrijd en voetbalde de eerste kansen bijeen. Een schot van Niakaté werd gepakt door Letica en Vega mikte over doel. Club reageerde met een kopbal van Cools naast en een schot van Okereke binnen het bereik van de doelman. Halfweg de eerste helft opende Union de score. Na balverlies ging sluipschutter Niakaté met de bal aan de haal en trapte het leer over Letica in doel. Even later kon diezelfde Niakaté zijn kans niet afwerken.

David Okereke verscheen aan de aftrap
David Okereke verscheen aan de aftrap

De reactie van Club Brugge volgde pas op het halfuur, maar kon wel tellen! Op amper vijf minuten tijd scoorden de Bruggelingen zowaar drie keer. Op corner van Vormer klom Brandon Mechele boven de rest uit en kopte staalhard de gelijkmaker in doel. De volgende kans voor Blauw-Zwart was weer raak en andermaal op hoekschop van Vormer. Een vrijstaande Simon Deli kon ditmaal de 2-1 binnenkoppen. Meteen erna scoorde Club zijn derde van de avond. Eduard Sobol bracht de bal voor vanop links en Sofyan Amrabat zorgde met een knap afstandsschot voor de 3-1.

Sofyan Amrabat zorgde met een knap schot voor de 3-1
Sofyan Amrabat zorgde met een knap schot voor de 3-1
Text: 

Club bracht met Mitrović, Mata en Rits drie nieuwe spelers tussen de lijnen in de tweede helft. Toch lukte het Union om een tweede maal te scoren via een individuele actie van Young. Beide trainers vervingen nadien zo goed als alle spelers, waardoor het spelniveau daalde. In de slotfase dook Letica nog goed in de voeten van Tabekou, terwijl Blauw-Zwart dreigde via enkele hoekschoppen van Schrijvers. Kossounou kon geen richting geven aan zijn kopbal en een poging van Mitrović werd gered door de Brusselse doelman. Beide ploegen scoorden niet meer en dus versloeg Club de ploeg uit 1B met 3-2.

Club Brugge: Karlo Letica - Dion Cools (46’ Clinton Mata), Brandon Mechele (46’ Matej Mitrović), Simon Deli (61’ Odilon Kossounou), Eduard Sobol (61’ Luan Peres) - Sofyan Amrabat (46’ Mats Rits), Ruud Vormer (61’ Siebe Schrijvers), Hans Vanaken (61’ Loïs Openda) - Thibault Vlietinck (56’ Ignace Van der Brempt), David Okereke (61’ Jelle Vossen), Arnaut Danjuma (61’ Kaveh Rezaei).

Doelpunten: 21’ Niakaté (0-1), 32’ Mechele (1-1), 34’ Deli (2-1), 36’ Amrabat (3-1), 58’ Young (3-2).

 

Tekst: Kenny Naert

Club Brugge - Union

Related articles