Club verwent fans met 4 goals tegen Waasland-Beveren

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 4-1 zege behaald tegen Waasland-Beveren. Ongeveer 9.000 Clubfans mochten voor het eerst opnieuw binnen in Jan Breydel en die zagen Blauw-Zwart een sterke prestatie neerzetten. Vanaken (2), Okereke en Krmenčík scoorden de Brugse goals.

Text: 

Philippe Clement moest één noodgedwongen wissel doorvoeren aan het elftal dat voor de interlandbreak Racing Genk versloeg. Brandon Mechele liep een coronabesmetting op en zit in quarantaine. Zijn plaats centraal achterin werd ingenomen door Odilon Kossounou. Er mochten voor het eerst opnieuw fans binnen in het Jan Breydelstadion en die zagen Club erg gretig uit de startblokken schieten: een schot van Badji werd afgeblokt, Jackers pakte een kopbal van Okereke, een deviatie van Vanaken ging net naast en Sobol kon twee afstandsschoten niet kadreren.

Odilon Kossounou sustituyó a Mechele
Odilon Kossounou sustituyó a Mechele

Blauw-Zwart verwende zijn fans en die mochten na een kwartier voor het eerst opnieuw live een doelpunt vieren. Dennis spurtte de zestien meter in en werd ten val gebracht door linksachter Khammas. Scheidsrechter Lambrechts wees naar de stip en Hans Vanaken knalde de penalty staalhard binnen. De Bruggelingen bleven doorduwen en kwamen dicht bij een tweede goal: na een prachtige actie van Dennis kon Vanaken de teruglegger van de Nigeriaan niet verzilveren, terwijl ook Badji twee kopballen niet kon kadreren. Aan de overkant moest Mignolet alleen in actie komen op een verre knal van Verreth.

Hans Vanaken marcó dos goles
Hans Vanaken marcó dos goles
Text: 

Club had de match volledig onder controle, maar op het half uur kwamen de bezoekers op controversiële wijze op gelijke hoogte. Na een zware tackle van Vukotic bleef Mata kermend van de pijn liggen, maar Waasland-Beveren bleef doorspelen en maakte op de counter gelijk via Daan Heymans. Lambrechts ging op aangeven van de VAR de beelden bekijken, maar keurde het doelpunt toch goed. De Bruggelingen gingen meteen op zoek naar de 2-1 en die volgde al vlug: Vormer schilderde een hoekschop op het hoofd van Hans Vanaken en de Gouden Schoen kopte zijn tweede goal van de avond binnen. Even later zoefde een harde knal van Dennis net naast.

De Nigeriaan zorgde na de pauze ook voor het eerste gevaar: zijn harde knal werd echter gepareerd door Jackers. Het was slechts uitstel van executie, want direct daarna was het wel raak. Na een voorzet van Sobol caprioleerde de bal via het scheenbeen van Okereke in doel: 3-1. Club zat nu in een zetel, al gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. Zo moest Simon Mignolet tot twee keer toe redding brengen, eerst op een kopbal van Wuytens en daarna op een harde knal van Koita.

Text: 

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en gingen op zoek naar een vierde goal. Na een voorzet van Mata werd een deviatie van Badji echter afgeblokt. Het was meteen het laatste wapenfeit van de Senegalees, die even later vervangen werd door Michael Krmenčík. De Tsjech kon ook voor gevaar zorgen, maar na een voorzet van de ook al ingevallen De Ketelaere kon hij net niet voldoende bij de bal. Een kwartier voor tijd leek Vormer wel te kunnen scoren, maar zijn poging werd in extremis afgeblokt.

Michael Krmenčík marcó su primer gol para el Brujas
Michael Krmenčík marcó su primer gol para el Brujas

Michael Krmenčík toonde zich erg gretig en werd vijf minuten voor tijd beloond voor zijn inspanningen: na een voorzet van Sobol kon de aanvaller zijn eerste officiële Clubgoal binnenkoppen. In de slotfase rolde de Mexican wave van de tribunes, maar doelpunten vielen er niet meer. Het bleef dus 4-1, waardoor Club een ruime en verdiende overwinning boekte.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 5

Toeschouwers: 9.200 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken – Emmanuel Dennis (72’ Charles De Ketelaere), Youssouph Badji (65’ Michael Krmenčík), David Okereke (77’ Krépin Diatta). Bank: Ethan Horvath, Éder Balanta, Siebe Schrijvers, Federico Ricca en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Waasland-Beveren: Nordin Jackers – Brendan Schoonbaert, Dries Wuytens, Aleksandar Vukotic, Amine Khammas – Jenthe Mertens, Daan Heymans, Jur Schryvers (63’ Djihad Bizimana), Matthias Verreth (79’ Alessandro Albanese), Aboubakary Koita – Joseph Efford (71’ Din Sula). Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Schoonbaert, Dennis.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 16’ Vanaken (penalty, 1-0), 30’ Heymans (1-1), 39’ Vanaken (2-1), 50’ Okereke (3-1), 84’ Krmenčík (4-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club - Waasland-Beveren 12-09-2020

Related articles