Club Vrouwen klaar voor Super League

De vrouwenploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste klasse in het Belgisch vrouwenvoetbal, de Super League. De kern, onder leiding van nieuwe T1 Leo Van der Elst, is volledig ingevuld en klaar voor de start van de nieuwe jaargang.

Leo Van der Elst zal de ploeg als hoofdcoach begeleiden in dit nieuwe avontuur. De oud-speler van Club en host van ClubTV Live was al actief bij de Brugse vrouwenploeg als visie-coach en schuift nu een plaatsje op. Ingrid Derycke, die de ploeg vorig jaar onder haar hoede had, maakt de overstap naar KAA Gent.

 

De Brugse vrouwen eindigden knap tweede in Eerste Nationale. Tot twee wedstrijden voor het einde van het seizoen streden ze nog mee voor de titel. Ze sloten het seizoen in schoonheid af met een 4-1 overwinning tegen St Ghislain waar Charlotte Laridon voor de 29ste keer van het seizoen kon scoren.

 

Trainer Leo Van der Elst: “De ploeg wil met realistische ambities aan het Super League avontuur beginnen. De vrouwen willen tonen wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze mikken op een plaats in de top 4. De dames gaan alles op alles zetten om zo ver mogelijk te geraken in de Beker van Belgie.”

 

De staff bestaat uit Leo Van der Elst als T1, Evie Beyers als Sportief coördinator, Frederik Claeys als assistent-trainer, Jurgen Belpaire als keeperstrainer, Valerie Van Slycke als Physical coach, Annick Couffez en Lore Delamailleure als medische staff en Francky Dryepondt als Teambegeleider. 

De nieuwe aanwinsten voor Blauw-Zwart

De vrouwen nemen afscheid van Silke Ampe, Silke Choteau en Ellen Stichelbaut maar verwelkomen maar liefst 8 nieuwe spelers:

  • Isabelle Iliano: 22 jaar - verdediger - AA Gent
  • Jody Vangheluwe: 21 jaar - verdediger - AA Gent
  • Emma Van Britsom: 20 jaar - middenvelder - AA Gent
  • Frieke Temmerman: 18 jaar - verdediger - Zulte Waregem
  • Elke Geeraert: 20 jaar - doelvrouw - Zulte Waregem
  • Debbie Decoene: 21 jaar - aanvaller - Famkes Merkem
  • Maja Tingvoll: 22 jaar - verdediger - Molde
  • Yasmira Titeca: 17 jaar - middenvelder – Diksmuide

 

De kern: Talitha De Groote, Debbie Decoene, Elle Decorte, Katinka Dubois, Elke Geeraert, Isabelle Iliano, Charlotte Laridon, Barbara Lezy, Ellen Martens, Ianthe Meersschaert, Julie Meseure, Femke Schamp, Frieke Temmerman, Emma Van Britsom, Jody Vangheluwe, Febe Vanhaecke, Chelsey Vanhooren, Julie Vankeirsbilck, Amelie Verbeke, Saar Verdonck, Raquel Viaene, Maja Tingvoll, Yasmira Titeca

 

Dit wordt ongetwijfeld een geweldig avontuur voor onze Club Brugge Vrouwen!  

Related articles