Club wint Brugse Metten na penalty’s

Club Brugge heeft de Brugse Metten gewonnen tegen het Portugese Sporting. De wedstrijd eindigde op 2-2 na doelpunten van David Okereke en Hans Vanaken, maar in de penaltyreeks trok Blauw-Zwart dankzij onder meer een knappe redding van matchwinnaar Ethan Horvath aan het langste eind.

Text: 

Philippe Clement liet drie nieuwkomers debuteren voor eigen publiek. Achterin vormden Simon Deli en Eduard Sobol samen met Mata en Mitrović de viermansdefensie, terwijl voorin David Okereke geflankeerd werd door Dennis en Danjuma. Op het middenveld verschenen er met Rits, Vormer en Vanaken drie vertrouwde namen. Ethan Horvath ten slotte nam plaats in doel.

David Okereke bracht Club al vroeg op voorsprong
David Okereke bracht Club al vroeg op voorsprong

Met uitzondering van een schot van Bruno Fernandes vielen er in de aanvangsfase geen kansen te noteren. Het was voor beide teams nog zoeken naar automatismen, maar na een kwartier viel er plots wel een doelpunt uit de lucht. David Okereke glipte door de buitenspelval en kon meteen zijn allereerste doelpunt voor Club Brugge binnentrappen. Direct daarna probeerde Clinton Mata het van op afstand, maar doelman Ribeiro bracht redding. Aan de overkant pareerde Horvath een vrije trap van Fernandes, terwijl pogingen van Vietto en diezelfde Fernandes naast gingen.

Eduard Sobol maakte zijn debuut voor het thuispubliek
Eduard Sobol maakte zijn debuut voor het thuispubliek
Text: 

De Portugezen kwamen steeds meer opzetten, maar Horvath redde een schot van de bedrijvige Fernandes. Ook Blauw-Zwart kwam steeds meer op dreef en kreeg tal van kansen op de 2-0: Okereke kon net niet bij een voorzet van Danjuma, een schot van Dennis spatte uiteen op de paal, doelman Ribeiro redde een knal van Okereke en Dennis kopte een hoekschop van Vormer over doel. Scoren lukte niet en op slag van rust kreeg Club het deksel op de neus. Na een fout van Sobol wees scheidsrechter De Cremer naar de stip. Kapitein Bruno Fernandes nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de elfmeter binnen.

Na de pauze konden de bezoekers als eerste dreigen, maar een poging van de ingevallen Phelyppe ging in het zijnet. De reactie van Club liet niet lang op zich wachten: na een pass van Sobol trapte Vormer het leer over doel. De Bruggelingen maakten aanspraak op een doelpunt, maar het was opnieuw Sporting dat kon scoren: na balverlies op het Brugse middenveld scoorde de ook al ingevallen Jovane Cabral de 1-2. Kort daarop kon de sterk spelende Simon Deli een poging van Phelyppe onschadelijk maken.

Text: 

Club ging volop op zoek naar de gelijkmaker en werd daar ook voor beloond. Een schot van Rits ging eerst nog over doel, maar na een fout op Mata knalde Hans Vanaken Club vanop de stip op gelijke hoogte. Even later werd het zelfs bijna 3-2, maar Okereke werd tot twee keer toe afgestopt door doelman Ribeiro. Aan de overkant zoefde een knal van Fernandes naast, terwijl een nieuwe poging van Okereke opnieuw gered werd door Ribeiro.

Hans Vanaken zorgde vanop de stip voor de gelijkmaker
Hans Vanaken zorgde vanop de stip voor de gelijkmaker

In de slotfase ging een poging van Danjuma naast en redde de ingevallen doelman Maximiano een schot van Schrijvers. Het bleef dus 2-2, waardoor penalty’s voor de beslissing moesten zorgen. Vormer, Schrijvers en Mitrović troffen raak, maar Danjuma en Deli misten. Ook de Portugezen misten twee keer dankzij onder meer een knappe redding van Horvath. Na een rake penalty van Okereke trapte Bragança het leer tegen de paal en kroonde Club zich dus tot winnaar van de Brugse Metten.

Brugse Metten

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata, Matej Mitrović, Simon Deli, Eduard Sobol – Mats Rits (74’ Sofyan Amrabat), Ruud Vormer, Hans Vanaken (74’ Siebe Schrijvers) – Emmanuel Dennis (63’ Thibault Vlietinck), David Okereke, Arnaut Danjuma. Bank: Karlo Letica, Nick Shinton, Luan Peres, Odilon Kossounou, Dion Cools, Loïs Openda, Charles De Ketelaere, Ignace Van der Brempt en Brendan Schoonbaert. Coach: Philippe Clement.

Sporting CP: Renan Ribeiro (79’ Luis Maximiano) – Tiago Ilori (66’ Thierry Correia), Luis Neto (79’ Nuno Mendes), Jérémy Mathieu (74’ Eduardo Henrique), Abdu Conte (79’ Joao Silva) - Idrissa Doumbia (66’ Miguel Luis), Bruno Fernandes (79’ Daniel Bragança), Marcus Wendel (74’ Eduardo Quaresma) – Raphinha (79’ Gonzalo Plata), Bas Dost (46’ Luiz Phellype), Luciano Vietto (46’ Jovane Cabral). Coach: Marcel Keizer.

Gele kaarten: Wendel, Fernandes, Luis, Amrabat.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 16’ Okereke (1-0), 45’ Fernandes (penalty, 1-1), 53’ Cabral (1-2), 62’ Vanaken (penalty, 2-2).

Penaltyreeks: Vormer (1-0), Phellype (1-1), Schrijvers (2-1), Plata (2-2), Mitrović (3-2), Cabral (3-3), Okereke (4-3).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Sporting CP 19-07-2019

Related articles