zaterdag 17 juli 2021 22:45

Club wint de Supercup na 3-2 zege tegen Genk

Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen al beet. Blauw-Zwart won voor de zestiende keer de Supercup dankzij een 3-2 thuiszege tegen KRC Genk. Mitrović maakte op slag van rust de openingsgoal van Bongonda ongedaan en direct na de pauze beslisten Lang en Mata de partij. In de slotminuut scoorde Uronen nog de aansluitingstreffer.

Door de onbeschikbaarheid van Simon Mignolet mocht de 19-jarige Senne Lammens zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. Ook Noah Mbamba – die vorig seizoen op de slotspeeldag tegen Genk debuteerde – verscheen aan de aftrap. De amper 16-jarige Mbamba speelde samen met Kossounou als buffer voor de verdediging. Er waren een kleine 10.000 toeschouwers toegelaten, waardoor Noa Lang en Bas Dost voor het eerst konden kennismaken met de Brugse twaalfde man.

Senne Lammens maakte zijn debuut
Senne Lammens maakte zijn debuut

Die stuwden Club vanaf de openingsminuut vooruit. Zo kon Dost tot twee keer toe dreigen met een kopbal. Even later haalde Lang knap de achterlijn, maar hij kon geen ploegmaat bereiken. Aan de overkant ging een volley van Bongonda naast. De Bruggelingen waren baas tijdens de beginfase, maar de beste kans was na twintig minuten wel voor Genk: na een voorzet van Preciado kopte Onuachu het leer een halve meter over doel.

Matej Mitrović bracht Club op gelijke hoogte
Matej Mitrović bracht Club op gelijke hoogte

Rond het halfuur drong Blauw-Zwart nog wat meer aan, maar Lang en De Ketelaere konden net niet scoren. Genk kwam zelf ook meer opzetten, maar Lammens kende geen problemen met de schoten van Toma en Preciado. Het venijn zat in de staart, want na balverlies achterin kon Théo Bongonda de score openen. Club reageerde meteen en maakte binnen de minuut al gelijk. Een kopbal van Matej Mitrović werd net achter de doellijn weggewerkt en dus doken de Bruggelingen met een 1-1 tussenstand de rust in.

Club had de smaak te pakken en greep de Limburgers direct na de pauze bij de keel. Preciado liep Noa Lang onderuit in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Lardot naar de stip. Lang nam zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte het leer heerlijk in de bovenhoek. De Bruggelingen bleven doorduwen en scoorden na amper vijf minuten in de tweede helft al de 3-1. Schoten van Lang en Rits werden eerst nog afgeblokt, maar de bal rolde daarna voor de voeten van Clinton Mata en die knalde het leer via Vandevoordt en de onderkant van de lat staalhard in doel. 

Blauw-Zwart had de match volledig onder controle en kwam op het uur zelfs dicht bij een vierde goal. Een harde knal van Mats Rits zoefde echter over de lat, terwijl een lage schuiver van Mata rakelings naast ging. Tussendoor bracht Lammens knap redding op een harde knal van de ingevallen Dessers. Twintig minuten voor tijd probeerde Rits doelman Vandevoordt te verrassen met een verre vrije trap rechtstreeks op doel, maar het leer ging tegen de buitenkant van de paal.

Clinton Mata knalde de 3-1 binnen
Clinton Mata knalde de 3-1 binnen

De Limburgers drongen in de slotfase nog aan, maar Senne Lammens bracht knap redding op pogingen van onder meer Toma en Dessers. Clement gunde Lang en Mata intussen een applausvervanging. Zo mocht ook Cisse Sandra zijn debuut maken en die had nog een knap schot in huis. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Jere Uronen die diep in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer kon scoren. 3-2 dus en daardoor won Club Brugge al voor de zestiende keer de Supercup.

 

 

Supercup
Toeschouwers:
10.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Club Brugge: Senne Lammens – Clinton Mata (87’ Ignace Van der Brempt), Matej Mitrović, Brandon Mechele, Federico Ricca – Noah Mbamba (78’ Éder Balanta), Odilon Kossounou, Mats Rits, Charles De Ketelaere – Noa Lang (85’ Cisse Sandra), Bas Dost (78’ Daniel Pérez). Bank: Nick Shinton, David Okereke, Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper.Coach: Philippe Clement.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Angelo Preciado (64’ Jere Uronen), Mujaid Sadick, Mark McKenzie, Simen Juklerød – Bryan Heynen (59’ Patrik Hrošovský), Bastien Toma, Mike Trésor – Junya Ito (59’ Carel Eiting), Paul Onuachu (46’ Cyriel Dessers), Théo Bongonda (75’ Joseph Paintsil). Coach: John van den Brom.
Gele kaarten: Lang, De Ketelaere.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 44’ Bongonda (0-1), 45’ Mitrović (1-1), 48’ Lang (penalty, 2-1), 50’ Mata (3-1), 93’ Uronen (3-2).

 

Tekst: Steven Floin

SUPERCUP - Club Brugge - RC Genk 3-2

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in