Club wint derby tegen Cercle met 4-0

Club Brugge heeft op erg vlotte wijze de stadsderby tegen Cercle gewonnen. Blauw-Zwart stond bij de rust al 2-0 voor dankzij een owngoal van Lambot en een doelpunt van Vanaken. Na de pauze zorgde Siebe Schrijvers met twee treffers voor de 4-0 eindstand.

Text: 

Ivan Leko greep na de bekernederlaag tegen Deinze terug naar het elftal dat vorige week AA Gent versloeg. Cercle zorgde via Bruno voor de eerste dreiging, maar Club nam daarna de match meteen in handen: een kopbal van Vanaken werd weggewerkt en een poging van Schrijvers ging over doel. Blauw-Zwart bleef aandringen en kon in de zesde minuut al de score openen. Wesley sneed van op links naar binnen, trapte op doel en zag zijn schot via het been van Lambot in doel verdwijnen.

Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong
Wesley bracht Club al vroeg op voorsprong

Club nam daarna wat gas terug, al bleef het wel makkelijk baas. Een schot van Schrijvers ging via Taravel naast, een kopbal van Vanaken strandde op het dak van het doel en een schot van Vlietinck ging ruim naast. Cercle plooide echter massaal terug, waardoor het moeilijk was om openingen te vinden. Pogingen van Vormer en Wesley leverden niets op en toen Schrijvers een knap nummertje in gedachten had, kon de groen-zwarte defensie het leer nog net wegwerken.

Hans Vanaken speelde opnieuw een sterke partij
Hans Vanaken speelde opnieuw een sterke partij
Text: 

Cercle bleek niet bij machte om Club in de problemen te brengen, maar kreeg plots toch een doelrijpe kans. Door een communicatiefout tussen Letica en Denswil viel de bal voor de voeten van Vitinho, maar zijn schot ging via Denswil naast. Blauw-Zwart was niet onder de indruk en kon direct daarna de voorsprong verdubbelen: Wesley bediende Hans Vanaken, die twee verdedigers in de wind zette en koelbloedig de 2-0 binnenschoot. Dat was ook de ruststand, want een schicht van Danjuma zoefde nog rakelings over de kruising.

Na de pauze ging Club meteen op zoek naar een derde doelpunt. Doelman Nardi pareerde eerst nog een knal van Danjuma, maar moest zich even later alsnog gewonnen geven: Siebe Schrijvers devieerde een voorzet van Vlietinck knap via de binnenkant van de paal in doel. De honger was duidelijk nog niet gestild, want Blauw-Zwart bleef ook daarna doorduwen. Danjuma kende echter pech in de afwerking, want zijn pegel spatte uiteen op de kruising.

Text: 

Club had de match volledig onder controle en dus gooide Leko Marvelous Nakamba en Clinton Mata in de strijd. Beide spelers maakten hun comeback na maandenlang blessureleed. Voor Mata was het overigens zijn debuut voor Blauw-Zwart. De twee wissels veranderden niets aan het spelbeeld, want het bleef kansen regenen: schoten van Wesley en Vormer gingen naast, terwijl ook Vlietinck en Schrijvers hun pogingen niet konden kadreren. Aan de overkant kende Letica geen problemen met twee schuchtere pogingen van De Belder.

Siebe Schrijvers zorgde met twee goals voor de 4-0 eindstand
Siebe Schrijvers zorgde met twee goals voor de 4-0 eindstand

Het duurde uiteindelijk tot tien minuten voor tijd vooraleer de verdiende 4-0 viel. Danjuma kon net niet bij een voorzet van Openda, maar Schrijvers wel en die kon zo zijn tweede doelpunt van de avond scoren. Cercle liet zich vooral opmerken door viriel spel, waardoor scheidsrechter Visser liefst zes keer geel moest trekken. In de slotfase strandde een knal van Vormer nog in het zijnet, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze zege behoudt Club twee punten voorsprong op eerste achtervolger Genk.

Jupiler Pro League – Speeldag 9

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Thibault Vlietinck (64’ Clinton Mata), Ruud Vormer, Mats Rits (60’ Marvelous Nakamba), Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (74’ Loïs Openda). Bank: Ethan Horvath, Jelle Vossen, Matej Mitrović, Saulo Decarli en Emmanuel Dennis. Coach: Ivan Leko.

Cercle Brugge: Paul Nardi – Lloyd Palun, Benjamin Lambot, Jérémy Taravel, Yoann Etienne – Vitinho (57’ Dylan De Belder), Xavier Mercier, Isaac Kone, Arnaud Lusamba (79’ Kevin Appin) - Guévin Tormin, Gianni Bruno (43’ Serge Gakpé). Coach: Laurent Guyot.

Gele kaarten: Tormin, Etienne, Wesley, Mercier, Taravel, Nakamba, Palun, Kone.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 6’ Lambot (owngoal, 1-0), 38’ Vanaken (2-0), 53’ Schrijvers (3-0), 80’ Schrijvers (4-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club-Cercle 29-09-2018

Related articles