zondag 1 augustus 2021 17:00

Club wint met 0-1 tegen Union dankzij prachtgoal Sobol

In zijn eerste uitwedstrijd trok Club Brugge naar promovendus Union SG. De nieuwkomer in de Jupiler Pro League speelde een sterke match met veel enthousiasme. Uiteindelijk kon Club op het einde toch het laken naar zich toetrekken dankzij een fantastisch doelpunt van Sobol. Club pakt zo zijn eerste zege!

In vergelijking met de spectaculaire openingsmatch tegen KAS Eupen, vielen er enkele wijzigingen te noteren in de basiself van Club Brugge. De opvallendste naam is die van nieuwkomer Stanley Nsoki, die meteen zijn debuut maakte in de defensie. Daarnaast recupereerde Philippe Clement ook enkele sterkhouders, zoals Simon Mignolet, Hans Vanaken en Eduard Sobol. Die eerste nam zijn plaats tussen de palen weer in, de andere twee begonnen op de bank. Tot slot startte ook Éder Balanta op het middenveld en De Ketelaere een rijtje hoger. Hierdoor werd David Okereke naar de bank verwezen.

Nsoki startte meteen in de basis
Nsoki startte meteen in de basis

Zoals verwacht, begon promovendus Union de match aan een hoog tempo. Dit resulteerde al na 5 minuten in een grote kans voor Vanzeir, maar alleen voor Mignolet trapte hij de bal naast de paal. Even later kon Vanzeir weer dreigen, maar hij aarzelde om te trappen. Union bleef het ritme bepalen en kon nog enkele keren dreigen via o.a. Lynen en Teuma. Mignolet moest echter telkens niet ingrijpen. Hij moest wel goed plat toen Undav van dichtbij kon aanleggen, maar de actie werd afgefloten wegens voorafgaandelijk buitenspel.

Ruud Vormer had de beste kans voor Club
Ruud Vormer had de beste kans voor Club

Het eerste halfuur was dus volledig voor Union en rond minuut 36 trilden de netten dan toch. Undav kapte zich mooi vrij en trapte mooi in de linker bovenhoek. Het feestje voor Union was echter van korte duur, want na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. De spits van Union liep echter buitenspel. Blauw-Zwart kon enkele keren dreigen via afgeblokte schoten van De Ketelaere, maar net voor de rust vielen de beste kansen te noteren voor de Bruggelingen. Moris haalde de knal van Vormer uit de hoek en daaropvolgend tikte hij de kopbal van Rits van onder de lat.

Philippe Clement voerde tijdens de rust één wijziging door: Bas Dost moest in de kleedkamer blijven en Eduard Sobol maakte zijn opwachting om de tweede helft te starten. Even herschikken bij Club dus, waar De Ketelaere nu in de punt van de aanval speelde. Dat draaide aanvankelijk wel goed uit, want Blauw-Zwart zocht meteen de aanval. Dat resulteerde al meteen in een kans voor De Ketelaere, maar zijn schot ging in het zijnet.

Club rook duidelijk zijn kans en 10 minuten later volgde een vloeiende aanval via Sobol. Die bracht de bal voor doel en uiteindelijk kon Vormer trappen. Moris had een goede reflex in huis, maar de aanval werd ook afgevlagd wegens buitenspel vooraf van Sobol. Even later opnieuw een mogelijkheid voor Club via De Ketelaere, maar zijn schot ging wederom in het zijnet. Ook Lang liet zich nog even opmerken, maar ook zijn poging vanuit een scherpe hoek werd afgestopt door Moris.

Gaandeweg verwaterde het spel wel wat, maar Club moest wel alert blijven achteraan. Naar het einde van de match toe kwam Union namelijk weer wat meer opzetten. Dit resulteerde in een goede mogelijkheid voor Vanzeir, maar Mignolet stond pal. Uiteindelijk viel dan toch de bevrijdende treffer voor de Bruggelingen. Bij een hoekschop besloot Sobol om een afvallende bal meteen op de volley te nemen en dat lukte perfect. De pegel was vrij centraal, maar Moris kon de bal enkel tegen zijn netten boksen. Zo pakt Club Brugge een zeer belangrijke driepunter na een moeilijke match!

Sobol brengt Club wondermooi op voorsprong
Sobol brengt Club wondermooi op voorsprong

Jupiler Pro League – Speeldag 2
Toeschouwers: 3.000 – Joseph Marienstadion
Scheidsrechter: Wim Smet

Union SGAnthony Moris – Jonas Bager (88’ Damien Marcq), Ismaël Kandouss, Siebe Van der Heyden – Guillaume François (61’ Bart Nieuwkoop), Senne Lynen (61’ Lazare Amani), Casper Nielsen, Teddy Teuma, Loïc Lapoussin (88’ Matthew Sorinola) – Dante Vanzeir, Deniz Undav (75’ Felipe Avenatti).
Bank: Lucas Pirard, Damien Marcq, Christian Burgess, Lorenzo Paolucci, Lazare Amani, Matthew Sorinola, Bart Nieuwkoop, Felipe Avenatti.
Coach: Felice Mazzu.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Stanley Nsoki, Brandon Mechele, Federico Ricca (61’ Noah Mbamba) – Ruud Vormer (61’ Hans Vanaken), Éder Balanta, Mats Rits – Charles De Ketelaere, Bas Dost (‘46 Eduard Sobol), Noa Lang (86’ Daniel Pérez).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Eduard Sobol, Matej Mitrović, Noah Mbamba, Hans Vanaken, Cisse Sandra, David Okereke, Youssouph Badji, Daniel Pérez.  
Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: 37’ Avenatti, 80’ Van der Heyden, 82’ Nsoki, 90’ Pérez
Rode kaarten: geen 
Doelpunten: 84’ Sobol (0-1).

Tekst: Tom Mannens

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in