zaterdag 3 april 2021 22:45

Club wint met 1-2 op KV Kortrijk

Club Brugge heeft de West-Vlaamse derby op het veld van KV Kortrijk met 1-2 gewonnen. Eduard Sobol maakte met een prachtig doelpunt de openingsgoal van Gano ongedaan en een kwartier voor tijd legde Hans Vanaken de 1-2 eindstand vast vanop de stip. Dankzij deze overwinning loopt Blauw-Zwart voorlopig opnieuw negentien punten uit.

Philippe Clement voerde twee wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden onderuit ging tegen Antwerp. Noa Lang was geschorst en geblesseerd, en werd vervangen door Tahith Chong. De Nederlander vormde samen met Bas Dost en Charles De Ketelaere de aanvallende driehoek. Op de linksachter kreeg Eduard Sobol de voorkeur op Stefano Denswil.

Tahith Chong verving voorin Noa Lang
Tahith Chong verving voorin Noa Lang

Club ging furieus van start en dwong in de openingsminuten al meteen enkele hoekschoppen af. De Brugse storm ging echter al vlug liggen, waardoor Kortrijk het evenwicht kon herstellen. De thuisploeg was bovendien het gevaarlijkst. Na een voorzet-schot van Selemani pakte Mignolet uit met een geweldige reflex en kon Mata het leer net voor de doellijn wegwerken. Direct daarna bracht ook Kossounou redding op de lijn, maar Timothy Derijck knalde de rebound van dichtbij binnen. Na ingrijpen van de VAR werd de goal evenwel afgekeurd wegens buitenspel.

Eduard Sobol scoorde een prachtige goal
Eduard Sobol scoorde een prachtige goal

De Bruggelingen waren dus gewaarschuwd, maar slikten na twintig minuten toch de 1-0: na balverlies van Mechele lanceerde Gueye Zinho Gano en die tikte de bal voorbij Mignolet in doel. Lang duurde de achterstand niet: Sobol nam een weggewerkte hoekschop van Vormer op de slof en knalde de gelijkmaker heerlijk in doel. Ook daarna bleef de match goed over en weer gaan: Vormer kon een kopbal van Gano net voor de doellijn wegwerken en aan de overkant kon de Nederlander net niet bij een voorzet van De Ketelaere.

Na de pauze was de eerste kans voor Blauw-Zwart: Marko Ilic grabbelde naast een hoge bal, maar de doelman kon zijn eigen fout nog net herstellen. Aan de overkant ging een vrije trap van Selemani een metertje naast. Club had wel het meeste balbezit, maar Kortrijk liet zich niet uit verband spelen. Zo kon Dost na een voorzet van De Ketelaere Vanaken niet bereiken. De thuisploeg loerde zelf op de counter, maar Kossounou verdedigde sterk op een voorzet van De Waele, zodat Gano niet bij de bal kon.

Na twintig minuten in de tweede helft kwam Daniel Pérez in de plaats van De Ketelaere en die kon meteen dreigen: de Venezolaan zette zich goed door, maar Radovanovic en Ilic konden het leer nog net in hoekschop werken. Club drukte wat meer door, maar een kopbal van Kossounou ging over doel en een voorzet van Rits werd net voor Dost weggewerkt. Een kwartier voor tijd kon Blauw-Zwart dan toch scoren: Derijck duwde Sobol in de rug en scheidsrechter Vergoote wees naar de stip. Hans Vanaken twijfelde niet en knalde de 1-2 binnen.

Hans Vanaken scoorde vanop de stip
Hans Vanaken scoorde vanop de stip

In de slotfase waren de beste kansen nog voor Club: eerst miste de vrijstaande Rits zijn schot en daarna ging een afgeweken bal van de ingevallen Badji voorlangs. Het bleef 1-2, al moest Mignolet in de slotseconden nog een prima redding uit zijn mouwen schudden op een schot van De Sart. Dankzij deze overwinning loopt Club Brugge opnieuw negentien punten uit op eerste achtervolger Antwerp, dat maandag pas in actie komt.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 32
Toeschouwers:
geen – Guldensporenstadion
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
KV Kortrijk: Marko Ilic – Gilles Dewaele, Timothy Derijck, Aleksandar Radovanovic, Petar Golubovic, Eric Ocansey (78’ Teddy Chevalier) – Pape Gueye (82’ Mohamed Badamosi), Julien De Sart, Sambou Sissoko (66’ Yevhen Makarenko), Faïz Selemani - Zinho Gano. Coach: Luka Elsner.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken (78’ Éder Balanta) – Charles De Ketelaere (64’ Daniel Pérez), Bas Dost, Tahith Chong (78’ Youssouph Badji). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Nabil Dirar, Matej Mitrović, Federico Ricca, David Okereke en Stefano Denswil. Coach: Philippe Clement.
Gele kaarten: Sissoko, Vormer, Ocansey, Selemani, Pérez, Golubovic.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 19’ Gano (1-0), 21’ Sobol (1-1), 77’ Vanaken (penalty, 1-2).

Tekst: Steven Floin

KV Kortrijk - Club Brugge 03-04-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in