Club wint met 1-2 op KV Oostende

Club Brugge heeft een 1-2 zege behaald op het veld van KV Oostende. Blauw-Zwart kwam al vroeg op achterstand na een vrije trap van Vanlerberghe, maar via penalty’s van Vanaken en Wesley kon Club alsnog winnen. Dankzij deze zege naderen de Bruggelingen tot op zeven punten van Genk.

Text: 

Ivan Leko voerde na de nederlaag tegen Charleroi twee wijzigingen door aan zijn elftal. Sofyan Amrabat schoof een rij achteruit en verving achterin Benoît Poulain. Op de rechterflank kreeg Krépin Diatta de voorkeur op Clinton Mata, terwijl er met Siebe Schrijvers ook een extra aanvaller in de ploeg kwam. Door de nederlaag van Genk en het gelijkspel tussen Antwerp en Standard kon Club een uitstekende zaak doen in het klassement, maar het kreeg meteen een flinke opdoffer te verwerken. Oostende dwong in de openingsminuut een vrije trap af en die werd door Clubhuurling Jordi Vanlerberghe binnengetrapt.

Siebe Schrijvers speelde een sterke partij
Siebe Schrijvers speelde een sterke partij

De Bruggelingen waren echter niet onder de indruk en voerden meteen de druk op. De eerste reactie kwam er via Hans Vanaken, maar de Gouden Schoen kon zijn poging niet kadreren. Kort daarop kwam Blauw-Zwart nog dichter bij de gelijkmaker: Faes kon een voorzet van Vormer nog net wegwerken, Schrijvers knalde een pass van Diatta in één tijd over doel en een nieuwe poging van Schrijvers werd opnieuw door Faes van de lijn geveegd. Even later kopte Wesley een voorzet van Diatta over doel.

Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Hans Vanaken bracht Club op gelijke hoogte
Text: 

Club was duidelijk baas, maar botste ook op een uitstekende doelman Dutoit. Zo kon de Fransman na twintig minuten met een prima reflex een kopbal van Denswil uit zijn doelvlak ranselen. De thuisploeg hield dus stand, maar kon met uitzondering van een vrije trap van De Bock zelf niet dreigen. Vijf minuten voor de rust kwam Blauw-Zwart nog dichter bij de gelijkmaker, maar een schot van Vanaken ging via de vingertoppen van Dutoit tegen de paal.

Na de pauze schakelden de Bruggelingen meteen een versnelling hoger en dat leverde ook resultaat op. Een schot van Amrabat zoefde eerst nog over doel, maar na dik vijf minuten in de tweede helft was de verdiende gelijkmaker dan toch een feit. Nouri tikte Schrijvers aan in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Lardot naar de stip. Hans Vanaken twijfelde niet en trapte de 1-1 voorbij Dutoit.

Text: 

Dat doelpunt gaf Club vleugels, want even later stond het zelfs op voorsprong. Een poging van Schrijvers ging eerst nog voorlangs, maar even later beroerde De Bock een voorzet van Vormer met de arm, waardoor Lardot na ingrijpen van de VAR opnieuw naar de stip wees. Vanaken gunde de strafschop aan Wesley en die knalde de 1-2 genadeloos binnen.

Wesley zorgde van op de stip voor de 1-2
Wesley zorgde van op de stip voor de 1-2

De Bruggelingen bleven daarna de wedstrijd controleren. Oostende vertoonde nog twee stuiptrekkingen, maar een kopbal van Sakala ging naast en de ingevallen Zivkovic had te veel tijd nodig toen hij plots vrij stond. Club kwam niet meer in de problemen, maar liet via Vormer, Wesley en Openda de kans liggen om de match definitief te beslissen. Enige domper was nog de late tweede gele kaart voor Nakamba, waardoor de Bruggelingen de match met een man minder beëindigden. Dankzij deze zege nadert Club wel tot op zeven punten van leider Genk.

Jupiler Pro League – Speeldag 23

Toeschouwers: 8.400 – Versluys Arena

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

KV Oostende: William Dutoit – Amin Nouri, Wout Faes, Nicolas Lombaerts, Laurens De Bock – Fernando Canesin, Kevin Vandendriessche, Jordi Vanlerberghe (82’ Sander Coopman), Aristote Nkaka, Fashion Sakala (86’ Sindrit Guri) - Tom De Sutter (65’ Richairo Zivkovic). Coach: Gert Verheyen.

Club Brugge: Ethan Horvath – Sofyan Amrabat, Brandon Mechele, Stefano Denswil - Krépin Diatta (75’ Clinton Mata), Ruud Vormer (84’ Mats Rits), Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Emmanuel Dennis – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (76’ Loïs Openda). Bank: Karlo Letica, Benoît Poulain, Dion Cools en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Nouri, Diatta, Nakamba, Denswil, Sakala, Wesley, Nkaka.

Rode kaarten: 95’ Nakamba (2x geel).

Doelpunten: 2’ Vanlerberghe (1-0), 52’ Vanaken (penalty, 1-1), 64’ Wesley (penalty, 1-2).

 

Tekst: Steven Floin

KV Oostende - Club Brugge 27-01-2019

Related articles