zaterdag 16 april 2022 14:00

Club wint met 1-3 in oefenpot tegen KV Oostende

Onder een stralende zon werkte Blauw-Zwart deze middag een oefenmatch af tegen KV Oostende. Ondanks de Champions’ Play-Offs in aantocht, kwam er een sterk basiselftal aan de aftrap. In de tweede helft voerde de coach heel wat wissels door en gunde hij verschillende youngsters wat speelminuten bij de A-kern.

Na amper dertig seconden spelen kon Club meteen scoren uit hun eerste kans. Via een voorzet vanop rechts kon Rits de vrijgelopen Vanaken bereiken. Die laatste legde de bal af op De Ketelaere die voor open doel kon binnentikken. De honger was nog niet gestild. Even later lanceerde Club een snelle counter. De Ketelaere slaagde er niet in om een knappe voorzet van Skov Olsen af te werken. Ook de rebound van Balanta ging over.

KV Oostende liet de hoofden niet hangen. Na een actie vanop links scoorde Thierry Ambrose vrijwel meteen de gelijkmaker. Nadien had Club de beste kansen. Het was vooral De Ketelaere die op zoek ging naar zijn tweede doelpunt: zijn kopbal richting verre hoek ging naast en zijn afstandsschot werd knap gered door Schelfhout. In de 25ste minuut kwam Club met de schrik vrij. Albanese schiet staalhard op de lat. Een bijna-omhaal van Lang en een afstandsschot van Vanaken konden de Oostendse doelman niet verrassen. Ruststand: 1-1.

Na rust kwamen Ricca, Audoor, Lammens, Maouassa, Nusa, Vormer, Hendry, Sandra en Adamyan het veld op. Die laatste was meteen van belang bij het tweede doelpunt. De vanop links opgerukte Ricca schilderde het leer op het hoofd van Adamyan, hij kopte in de verre hoek binnen. 1-2!

Een helft met weinig kansen, maar een dodelijk efficiënt Club zorgde voor een nieuwe goal. Vormer bereikt via een voorzet vanop rechts de vrijgelopen Ricca en die kopt mooi binnen. Een kwartier voor tijd werd Nusa helemaal alleen diepgestoken. Hij kon het doel echter niet bereiken. In de tachtigste minuut verving Perez doelpuntenmaker De Ketelaere. Club wint verdiend de wedstrijd en trekt met een goed gevoel naar de eerstvolgende thuismatch 24 april tegen Antwerp.

KV OOSTENDE: Schelfhout (46' Badu) - Capon (46' Urhoghide), Tanghe, Wyns - Wylin (46' Duncan), Koziello, Bätzner (46' Amade), Rocha Santos (46' Boonen), Albanese (60' Dhaese) - Atanga (46' Patoulidis), Ambrose (46' Gueye).

CLUB BRUGGE: Mignolet (46' Lammens) - Mata (60' Nusa), Mechele (60' Mbamba), Nsoki (46' Hendry) - Skov Olsen (46' Sandra), Rits (46' Vormer), Balanta (74' Maouassa), Vanaken (46' L. Audoor), Buchanan (46' Ricca) – De Ketelaere (82' Perez), Lang (46' Adamyan).

Doelpunten: 1’ De Ketelaere (0-1), 9’ Ambrose (1-1), 47’ Adamyan (1-2), 68’ Ricca (1-3)

Tekst: Bas Verbrugghe

Clinton Mata in duel.
Balanta speelde op de positie van de geblesseerde Odoi.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in