vrijdag 10 september 2021 21:00

Club wint met 3-0 van KV Oostende

Op de openingswesdstrijd van de zevende speeldag ontving Club KV Oostende. Blauw-Zwart won overtuigend met 3-0 na twee doelpunten van Lang en eentje van Vanaken. Club mocht 45 minuten tegen tien man voetballen en profiteerde optimaal. Dankzij deze zege klimt Club naar de leiding van het klassement.

Philippe Clement had in zijn basiselftal plaats voor twee nieuwkomers. Jack Hendry mocht debuteren tegen zijn ex-ploeg en de 21-jarige Kamal Sowah vormde samen met Lang en De Ketelaere het aanvalstrio. Het middenveld werd bekleed door Balanta, Vormer en Vanaken. Mata, Sobol en Nsoki vervolledigden samen met Hendry het verdedigende kwartet. Simon Mignolet nam zoals gebruikelijk plaats tussen de palen. 

Club speelde in de eerste helft naar de spionkop en begon meteen met druk naar voren. De eerste kans was voor Vanaken die een voorzet van Sowah in één tijd op de volley nam. Zijn poging ging naast. Even later vond diezelfde Vanaken Lang in de zestien. Hij kapte naar binnen en viseerde de korte hoek, maar Capon stond in de weg. 

Jack Hendry effectuait ses débuts
Jack Hendry effectuait ses débuts

Op het kwartier was Club er twee keer heel dicht bij. Eerst was het Sowah die profiteerde van mistasten bij Ndicka. Hij haalde meteen uit richting de verste paal, maar zijn poging ging rakelings naast. Luttele minuten later probeerde Balanta het op identieke wijze. Opnieuw verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal. 

Noa Lang avec la nouvelle recrue Sowah
Noa Lang avec la nouvelle recrue Sowah

In de 23e minuut was het eindelijk prijs. En hoe! Sowah lanceerde vanop ruim 40 meter Lang die uitstekend meenam. Hij dribbelde nog even in en lobde de bal daarna ijzig kalm over doelman Hubert. Club had de verdiende voorsprong beet. Enkele minuten later moest Balanta de strijd verlaten met een blessure. Noah Mbamba kwam zijn stekje in het middenveld innemen. 

Net voor de rust moest KVO met een man minder verder toen Steven Fortes twee keer geel pakte op enkele minuten tijd. Eerst haalde hij De Ketelaere onderuit en even later haakte hij Lang op een snedige counter. Club mocht zo een volledige helft tegen een tienkoppig Oostende voetballen. 

Blauw-Zwart vatte de tweede helft aan zoals de eerste: met veel drang naar voren. Vanaken, Sowah en Mbamba waren er alle drie dichtbij, maar niemand kon scoren. Even later was het wel prijs toen Club een uitstekende combinatie op de mat legde. Mbamba vond Sowah op de rechterflank die op zijn beurt uitstekend meegaf met de aanstormende Mata. Hij bediende Vanaken aan de tweede paal die in één tijd de bal op de slof nam en staalhard binnentrapte. 

Club bleef met drang naar voren voetballen. Sobol haalde de achterlijn en bediende De Ketelaere. Hij klopte Hubert, maar Tanghe kon op de lijn redding brengen. In de nabeurt trapte Vanaken naast. Daarna was het de beurt aan Vormer die een voorzet van Vanaken net niet kon binnenkoppen. Blauw-Zwart versierde kans na kans, maar kon maar geen derde scoren. Vormer was na een dubbelpass tussen Sowah en Lang het eindstation, maar hij kon niet besluiten. Daarna kon ook De Ketelaere zijn poging onvoldoende richten. 

Le troisième but
Le troisième but

Tien minuten voor tijd was het dan toch prijs! Vanaken dribbelde zich een weg in de zestien en zag daarna de volledig vrijstaande Lang aan de tweede paal. Hij controleerde goed en trapte beheerst binnen. Faitout Maouassa kwam even later Sobol vervangen en maakte daarmee zijn debuut. Dost scoorde daarna nog de vierde, maar het doelpunt werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Lang. Een mooie avond bekroond met drie knappe doelpunten! Woensdag wacht PSG in de Champions League. 

Jupiler Pro League – speeldag 7

Toeschouwers: 26.000 - Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry (83’ Brandon Mechele), Stanley Nsoki, Eduard Sobol (83’ Faitout Maouassa) – Eder Balanta (33’ Noah Mbamba), Ruud Vormer (68’ Rits), Hans Vanaken – Noa Lang, Charles De Ketelaere (83’ Bas Dost), Kamal Sowah.

Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Faitout Maouassa, Tibo Persyn, Federico Ricca, Mats Rits, Ignace Van der Brempt, Bas Dost, Brandon Mechele en Noah Mbamba.

Coach : Philippe Clement

KV Oostende: Guillaume Hubert –  Brecht Capon, Steven Fortes, Frederik Jäkel – Manuel Osifo (45’ Tanghe), Maxime D’Arpino (60’ Koziello), Nick Bätzner (75’ Patoulidis), Théo Ndicka– Marko Kvasina (75’ Atanga), Kenny Rocha ,Makhtar Gueye (60’ Ambrose). 

Coach: Alexander Blessin

Gele kaarten: 48’ Bätzner, 56’ Gueye, 69’ Santos
Rode kaarten: 45’ Steven Fortes (2X geel)
Doelpunten: 23’ Noa Lang (1-0), 55’ Hans Vanaken (2-0) , 81’ Noa Lang (3-0)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in