Club wint stadsderby tegen Cercle met 0-2

Club Brugge heeft de stadsderby tegen Cercle gewonnen met 0-2. Krépin Diatta bracht Blauw-Zwart na een half uur op voorsprong en na de rust zorgde Emmanuel Dennis met een knappe goal voor de beslissing.

Text: 

In vergelijking met de wedstrijd van twee weken geleden tegen Genk voerde Philippe Clement twee wijzigingen door aan zijn basiself. Éder Balanta maakte zijn debuut als verdedigende middenvelder, waardoor Mats Rits vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Voorin kreeg Emmanuel Dennis op de flank de voorkeur op Percy Tau. David Okereke begon als diepe spits en dus startte aanwinst Mbaye Diagne op de bank.

Éder Balanta debutó bien
Éder Balanta debutó bien

Cercle begon erg gretig en zette hoog druk. Blauw-Zwart was verrast door die aanpak en kende daardoor een moeilijk matchbegin. Na een kwartier kon Club dan toch de match in handen nemen en stilaan opschuiven richting het doel van Badiashile. Dennis toonde zich het gevaarlijkst, maar eerst kon de Nigeriaan zijn kopbal niet kadreren en even later werd zijn schot afgeblokt. Ook Diatta kon net niet bij een voorzet van Mata, terwijl aan de overkant een poging van Kouame naast ging.

Dennis marcó el bonito 0-2
Dennis marcó el bonito 0-2
Text: 

Na een half uur spelen lukte het dan toch: na een prachtige aanval via Vanaken en Vormer bediende de Nederlander Krépin Diatta en die kon de 0-1 simpel binnen tikken. Cercle gaf zich echter niet gewonnen: eerst kon Mignolet de doorgebroken Saadi afstoppen en direct daarna ging een schot van Gory net naast. Club reageerde met een vluchtschot van de sterk debuterende Balanta, maar ook de thuisploeg bleef dreigen: eerst moest Mignolet knap redding brengen op een knal van Biancone en daarna ging een schuiver van Peeters net voorlangs.

Na de pauze kwam Loïs Openda in de plaats van Okereke. Dennis ging naast Openda in de spits spelen, waardoor Club overschakelde naar een 3-5-2. Blauw-Zwart greep Cercle bij de keel en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt: na een voorzet van Vormer kopte Openda het leer net naast en even later lag Badiashile in de weg, waardoor Openda een teruglegger van Diatta niet kon verzilveren. Aan de overkant moest Mignolet een vrije trap van Peeters wegboksen.

Text: 

Blauw-Zwart was duidelijk baas en kon op het uur dan toch de voorsprong verdubbelen. Badiashile kon eerst nog redding brengen op een kopbal van Deli, maar in de rebound knalde Emmanuel Dennis het leer vanuit een erg scherpe hoek staalhard in het dak van het doel. Club zat op rozen en leek een kwartier voor tijd de stadsderby definitief te beslissen. Dennis haalde de achterlijn en zijn teruglegger werd fraai binnengetikt door Vanaken. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd omwille van voorafgaand buitenspel.

Mbaye Diagne también debutó
Mbaye Diagne también debutó

In de slotfase liet Philippe Clement nog twee spelers debuteren: eerst jongeling Ignace Van der Brempt en even later ook nieuwkomer Mbaye Diagne. Club bleef makkelijk baas, maar de 0-3 bleef achterwege. Een poging van Openda werd afgeblokt, terwijl Deli en opnieuw Openda hun kopballen niet konden kadreren. Aan de overkant strandde een schot van Panzo op de buitenkant van de paal en in de blessuretijd vloog een knal van Openda via een verdediger over doel. Club Brugge pakte dus een verdiende overwinning en kan met vertrouwen toewerken naar de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Galatasaray.

Jupiler Pro League – Speeldag 7

Toeschouwers: 12.120 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Cercle Brugge: Loïc Badiashile –Yves Dabila, Jérémy Taravel, Jonathan Panzo - Giulian Biancone, Rominigue Kouame, Godfred Donsah (72’ William Balikwisha), Stef Peeters, Corentin Fioré - Idriss Saadi (56’ Lyle Foster), Alimami Gory (65’ Kylian Hazard). Coach: Fabien Mercadal.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli, Federico Ricca – Éder Balanta, Ruud Vormer, Hans Vanaken – Krépin Diatta (79’ Ignace Van der Brempt), David Okereke (46’ Loïs Openda), Emmanuel Dennis (86’ Mbaye Diagne). Bank: Ethan Horvath, Eduard Sobol, Matej Mitrović, Mats Rits, Percy Tau en Charles De Ketelaere. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Biancone, Balanta, Dennis.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 32’ Diatta (0-1), 61’ Dennis (0-2).

 

Tekst: Steven Floin

Cercle-Club 14-09-2019

Related articles