Club wint topper op Genk met 1-2

Club Brugge heeft de topper op Genk met 1-2 gewonnen. Blauw-Zwart begon sterk en kwam halfweg de eerste helft op voorsprong via Hans Vanaken. Na de rust kreeg Genk twee penalty’s: Dessers miste de eerste, maar Bongonda trapte de tweede wel binnen. In de slotfase scoorde Youssouph Badji de 1-2 en bezorgde Club zo de drie punten.

Text: 

Philippe Clement voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige week verloor tegen Beerschot. De herstelde Simon Deli nam zijn plaats achterin weer in, ten nadele van Éder Balanta. Krépin Diatta was er niet bij en werd op de rechterflank vervangen door Emmanuel Dennis. Voorin kreeg David Okereke de voorkeur op Siebe Schrijvers. De Nigeriaan speelde op links in een driespitsensysteem.

Okereke apareció en el once inicial
Okereke apareció en el once inicial

Blauw-Zwart begon gretig en greep de Limburgers meteen bij de keel. Na tien minuten kwam Club al erg dicht bij een doelpunt: Vormer krulde een vrije trap heerlijk richting winkelhaak, maar via de vingertoppen van doelman Vukovic ging de bal tegen de paal. Direct daarna trof ook Badji na een prachtig schot het doelhout, weliswaar vanuit buitenspel. Na twintig minuten volgde opnieuw een prima kans: Vormer nam een voorzet van Vanaken op de slof, maar Cuesta kon het leer nog net voor de doellijn wegwerken.

Hans Vanaken adelantó al Brujas
Hans Vanaken adelantó al Brujas
Text: 

De Bruggelingen waren duidelijk baas en kwamen halfweg de eerste helft verdiend op voorsprong. Dennis rolde de rechterflank op en zijn voorzet werd knap binnengekopt door Hans Vanaken. Tien minuten later volgde alweer een prima kans: na een prachtige aanval over rechts via Dennis en Badji kwam de bal bij Mats Rits terecht. Zijn schot werd echter gepareerd door Vukovic. Het enige wat Genk daar tegenover kon stellen, was een schot van Ito dat ruim over doel vloog.

Na de pauze trokken de Limburgers meteen naar voren en dat leverde ook resultaat op. Mata trapte ongelukkig op de voet van Bongonda in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Van Driessche naar de stip. Dessers trapte de penalty op de buitenkant van de paal en dus bleef het 0-1. Aan de overkant konden Deli, Okereke en Sobol hun kansen niet verzilveren. De beste kans was voor Dennis: na een voorzet van Badji kwam de Nigeriaan een teenlengte te kort om de 0-2 binnen te tikken.

Text: 

Club leek de match onder controle te hebben, maar incasseerde op het uur dan toch de gelijkmaker. Bongonda ging gretig liggen toen hij voorbij Mignolet ging en na het bekijken van de beelden wees Van Driessche opnieuw naar de stip. Bongonda trapte de elfmeter zelf en zorgde zo voor de 1-1. Genk ging nu opnieuw in zijn kansen geloven en zag even later een schot van Muñoz over doel gaan. Aan de overkant pakte Okereke uit met een knappe actie, maar zijn schot vloog over de kruising.

Youssouph Badji marcó el 1-2
Youssouph Badji marcó el 1-2

In de slotfase bleef het erg spannend. Blauw-Zwart ging op zoek naar de winning goal en bleef ook voor gevaar zorgen. De ingevallen De Ketelaere zorgde voor dreiging, maar het was de andere invaller – Siebe Schrijvers – die aan de basis lag van de 1-2. De Limburger krulde een hoekschop op het hoofd van Youssouph Badji en die kopte het leer via de grond in doel. In de slotfase liet Club nog enkele counters onbenut, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 4

Toeschouwers: / (Luminus Arena)

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

KRC Genk: Danny Vukovic – Joakim Mæhle, Carlos Cuesta, Jhon Lucumí, Jere Uronen (91’ Gerardo Arteaga) - Junya Ito, Daniel Muñoz, Theo Bongonda, Eboue Kousassi (85’ Benjamin Nygren), Mats Møller Dæhli (79’ Luca Oyen) – Cyriel Dessers. Coach: Hannes Wolf.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer (82’ Siebe Schrijvers), Mats Rits (90’ Éder Balanta), Hans Vanaken – Emmanuel Dennis (75’ Charles De Ketelaere), Youssouph Badji, David Okereke. Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Michael Krmenčík, Federico Ricca en Ignace Van der Brempt. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: Deli, Kouassi, Mignolet, Vormer, Mæhle, Uronen, Arteaga.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 22’ Vanaken (0-1), 61’ Bongonda (penalty, 1-1), 83’ Badji (1-2).

 

Tekst: Steven Floin

Genk-Club 30-08-2020

Related articles