Club wint topper tegen AA Gent met 4-0

Club Brugge heeft de topper tegen AA Gent met 4-0 gewonnen. Dankzij goals van Hans Vanaken en Krépin Diatta dook Blauw-Zwart met een dubbele voorsprong de rust in. Na de pauze telden Dennis en Diagne de Buffalo’s helemaal uit.

Text: 

Club startte tegen AA Gent met hetzelfde elftal dat dinsdag een punt pakte tegen Real Madrid. Blauw-Zwart had uiteraard vertrouwen getankt in Spanje en begon dan ook vol overtuiging aan de partij. Sobol trapte de eerste kans van de match hoog over en kort daarop werd een voorzet van Vormer net voor Dennis weggewerkt. De Brugse kapitein leek daarna zelf te kunnen scoren, maar de Nederlander legde het leer tevergeefs terug tot bij Dennis in plaats van zelf zijn kans te gaan.

Percy Tau frente a Kaminski
Percy Tau frente a Kaminski

De Bruggelingen waren duidelijk baas en kwamen na tien minuten ook verdiend op voorsprong. Na een knappe aanval schilderde Diatta het leer op het hoofd van Hans Vanaken en die kopte de 1-0 fraai in doel. Club bleef daarna doorduwen, maar eerst maakte Kaminski een voorzet van Dennis onschadelijk en daarna kopte Mechele het leer over doel. De Buffalo’s moesten hun meerdere erkennen in Club, maar kwamen plots toch gevaarlijk opzetten. Dejaegere glipte door de buitenspelval, maar zijn schot ging via Mignolet tegen de paal.

Krépin Diatta se adelanta a la defensa visitante
Krépin Diatta se adelanta a la defensa visitante
Text: 

Blauw-Zwart kwam met de schrik vrij en zette meteen orde op zaken. Percy Tau werd eerst nog afgestopt, maar Krépin Diatta was goed gevolgd en trapte de 2-0 staalhard in doel. Gent kon daarna opnieuw dreigen via Dejaegere, maar Mignolet gaf geen krimp. De beste kansen waren op slag van rust nog voor Club: eerst mikte Schrijvers – die de geblesseerde Tau was komen vervangen – het leer net naast en daarna werd zijn voorzet door Plastun net voor de aanstormende Dennis weggewerkt.

De honger van de Bruggelingen was nog niet gestild en dus gingen ze na de pauze meteen op zoek naar een derde doelpunt. Eerst kon Kaminski een schot van Schrijvers nog pareren en vergat Diatta de rebound te benutten. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Club uiteindelijk toch loon naar werken: Emmanuel Dennis ontfutselde Plastun de bal en knalde de 3-0 heerlijk voorbij Kaminski.

Text: 

Blauw-Zwart liet daarna het initiatief aan de Buffalo’s, die wanhopig op zoek gingen naar de eerredder. Kums mikte het leer naast en Simon Mignolet gaf geen krimp, ondanks pogingen van Depoitre, Odidja en David. Toen de doelman even later uiteindelijk toch verslagen leek, kon Mata een schot van Depoitre onschadelijk maken. De Brugse defensie stond stevig op de benen, want ook een kopbal van Yaremchuk en een harde knal van Odjidja brachten Club niet aan het wankelen.

Emmanuel Dennis marcó un bonito tanto
Emmanuel Dennis marcó un bonito tanto

In de slotfase waren de beste kansen nog voor Blauw-Zwart. Na een prima voorzet van Okereke mikte Schrijvers het leer over de lat en toen Okereke Diagne lanceerde, bracht doelman Kaminski redding. Diep in de blessuretijd werd het uiteindelijk toch nog 4-0: een hoekschop van Vanaken belandde bij Mbaye Diagne en die knalde het leer van dichtbij binnen. Een duidelijke en verdiende zege voor Club Brugge dus, dat zo zes punten uitloopt op Gent.

Jupiler Pro League – Speeldag 10

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli – Krépin Diatta, Ruud Vormer (79’ Mbaye Diagne), Mats Rits, Hans Vanaken, Eduard Sobol - Percy Tau (41’ Siebe Schrijvers), Emmanuel Dennis (69’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Jelle Vossen, Thibault Vlietinck, Dion Cools, Loïs Openda en Charles De Ketelaere. Coach: Philippe Clement.

KAA Gent: Thomas Kaminski – Dylan Bronn, Igor Plastun, Michael Ngadeu - Brecht Dejaegere (53’ Laurent Depoitre), Vadis Odjidja, Sven Kums (71’ Yuya Kubo), Elisha Owusu, Nana Asaré - Jonathan David, Roman Yaremchuk (86’ Jean-Luc Dompé). Coach: Jess Thorup.

Gele kaarten: Yaremchuk, David, Mata, Okereke, Schrijvers, Asaré, Diagne.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 11’ Vanaken (1-0), 28’ Diatta (2-0), 51’ Dennis (3-0), 92’ Diagne (4-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - AA Gent 06-10-2019

Related articles