Club wint topper tegen Anderlecht met 3-0

Club Brugge heeft de topper tegen Anderlecht vlot met 3-0 gewonnen. Krépin Diatta opende halfweg de eerste helft de score en direct na de pauze verdubbelde Hans Vanaken de Brugse voorsprong vanop de stip. In de slotseconden zorgde Ruud Vormer voor de kers op de taart met een heerlijke vrije trap in de winkelhaak.

Text: 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de derby van vorige week tegen Cercle. Eduard Sobol kreeg op de linkerflank de voorkeur op Federico Ricca en voorin kwam Youssouph Badji in de plaats van de geblesseerde Michael Krmenčík. Anderlecht verloor dit seizoen nog niet en daar wou Club graag verandering in brengen. Blauw-Zwart greep de Brusselaars meteen bij de keel en zette hoog druk. Na enkele halve kansen volgde na twaalf minuten voor het eerst echt dreiging: Badji bracht de bal met een omhaal voor doel, maar het leer werd net voor Vanaken weggewerkt.

Krépin Diatta adelantó al Brujas
Krépin Diatta adelantó al Brujas

Na een kwartier schakelden de Bruggelingen een versnelling hoger en overpowerden ze Anderlecht helemaal. Dat resulteerde even later in een prima kans: Diatta bediende Vanaken, maar die mikte het leer voorlangs. Kort daarop werden de rollen omgedraaid, mét succes: Vanaken gaf de bal mee met Diatta en die schoof het leer naast Van Crombrugge in doel. Enkele minuten later vuurde diezelfde Diatta een kanonskogel af richting winkelhaak, maar het leer week af op Vranjes en zoefde rakelings over de deklat.

Hans Vanaken dobló la ventaja
Hans Vanaken dobló la ventaja
Text: 

Blauw-Zwart bleef duidelijk baas en ging op zoek naar een tweede goal. Badji vond zijn landgenoot Diatta aan de tweede paal, maar de Senegalees kraakte zijn schot. Ook Hans Vanaken kende pech in de afwerking: de Gouden Schoen kon tot twee keer toe uithalen in de zestien meter, maar zijn twee pogingen werden telkens afgeblokt. Paars-Wit kon daar zelf amper iets tegenover stellen. Met uitzondering van een voorzet-schot van Verschaeren en een kopbal van Sambi Lokonga kwamen de Brusselaars niet in de buurt van Mignolet.

Vincent Kompany voerde een dubbele wissel door aan de rust: Wellenreuther kwam in de plaats van de geblesseerde Van Crombrugge, terwijl Amuzu Bakkali verving. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk, want na enkele minuten in de tweede helft was de 2-0 al een feit. Sambi Lokonga verslikte zich in zijn controle en bracht Ruud Vormer ten val binnen de zestien meter. Scheidsrechter Lambrechts wees naar de stip en dat was een kolfje naar de hand van Hans Vanaken. De Limburger twijfelde niet en verdubbelde de Brugse voorsprong.

Text: 

Club nam daarna wat gas terug, al bleef het wel duidelijk baas. Vormer kon een voorzet van Vanaken net niet verzilveren en ook Badji kon niet scoren, na een pass van De Ketelaere. Even later werd ook een schot van Badji afgeblokt. Halfweg de tweede helft staken de bezoekers toch even de neus aan het venster: Mignolet pareerde een schot van Tau en pakte ook de rebound van Verschaeren. Kort daarop zoefde een schot van Mykhaylichenko over doel.

Vormer marcó de tiro libre el 3-0
Vormer marcó de tiro libre el 3-0

Lang duurde de opflakkering van Anderlecht niet. Sambi Lokonga pakte twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en mocht vervroegd gaan douchen. Amuzu kon wel nog scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat Murillo vanuit buitenspel Mignolet hinderde. In de slotfase vielen Dennis, Schrijvers en Okereke nog in, maar het was kapitein Ruud Vormer die voor de kers op de taart zorgde. De Nederlander krulde een vrije trap via de paal in doel en zorgde zo voor de 3-0 eindstand. 

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 8

Toeschouwers: 9.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Simon Deli, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken (86’ Siebe Schrijvers) – Krépin Diatta (86’ David Okereke), Youssouph Badji (74’ Emanuel Dennis), Charles De Ketelaere. Bank: Ethan Horvath, Federico Ricca, Ignace Van der Brempt, Brandon Mechele en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

RSC Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge (46’ Timon Wellenreuther) – Michael Murillo, Ognjen Vranjes, Derrick Luckassen, Bogdan Mykhaylichenko – Kristian Arnstad, Albert Sambi Lokonga, Percy Tau - Yari Verschaeren (88’ Marco Kana), Lukas Nmecha, Zakkaria Bakkali (46’ Francis Amuzu). Coach: Vincent Kompany.

Gele kaarten: Luckassen, Rits, Arnstad.

Rode kaarten: 72’ Sambi Lokonga (2x geel).

Doelpunten: 23’ Diatta (1-0), 48’ Vanaken (penalty, 2-0), 94' Vormer (3-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Anderlecht 04-10-2020

Related articles