zondag 20 maart 2022 15:30

Club wint topper tegen Genk met 3-1

Club Brugge heeft de topper tegen KRC Genk met 3-1 gewonnen. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong via Vanaken, maar Ito maakte nog voor de rust gelijk. Na de pauze zorgden De Ketelaere en Adamyan voor de beslissing. Dankzij deze zege nadert Club tot op vijf punten van Union.

Alfred Schreuder koos voor hetzelfde elftal dat vorige week KV Oostende versloeg. De Limburgers begonnen met een vijfmansdefensie en leken van plan een stevige muur op te trekken, maar mochten die tactiek al na enkele minuten overboord gooien. Blauw-Zwart ging immers fel van start en kon de eerste kans meteen verzilveren. Mats Rits haalde uit van buiten de zestien meter en zijn schot werd door Hans Vanaken voorbij Vandevoordt in doel gedevieerd.

Hans Vanaken bracht Club al vroeg op voorsprong
Hans Vanaken bracht Club al vroeg op voorsprong

Genk moest nu wel uit zijn egelstelling komen en dus schoven de flankverdedigers hoger op. Het probeerde meteen te reageren, maar Club liet zich niet uit verband spelen. Een wild schot van Arteaga ging hoog over en ook Thorstvedt kon zijn afstandsschot niet kadreren. Tussendoor konden de bezoekers ook niet profiteren van balverlies van Mechele.

Adamyan in duel met Cuesta
Adamyan in duel met Cuesta

Blauw-Zwart kwam niet in de problemen, maar kon zelf ook geen kansen afdwingen. Genk bleef wel proberen en kon vijf minuten voor de rust dan toch de gelijkmaker scoren. Junya Ito haalde uit vanop de rand van de zestien meter en schoot de 1-1 overhoeks binnen. Door dat doelpunt schoot Club plots wel terug wakker. Adamyan sneed naar binnen maar schoot recht op Vandevoordt. Direct daarna zoefde ook een harde knal van Buchanan over doel.

Ook na de rust gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een tweede goal. Zo bracht Skov Olsen een diepe bal van Vanaken in één tijd voor doel, maar daar kon Adamyan – weliswaar vanuit buitenspel – er net niet bij. Enkele minuten later was het wel raak. Mata haalde de achterlijn en schilderde het leer op het hoofd van Charles De Ketelaere, die de 2-1 overhoeks binnenkopte.

De bezoekers probeerden te reageren, maar moesten kort voorbij het uur met zijn tienen verder. Sadick maaide de doorgebroken Rits onderuit en werd met rood van het veld gestuurd. Desondanks bleef Genk wel aandringen. Na een counter stormden ze plots met 4 tegen 2 op Mignolet af, maar Mata gooide zich met lijf en leden voor een schot van Paintsil. Even later kon Mignolet een kopbal van Lucumi makkelijk pakken, terwijl een harde knal van Ito de deklat scheerde.

Charles De Ketelaere kopte de 2-1 binnen
Charles De Ketelaere kopte de 2-1 binnen

Het bleef spannend, maar een kwartier voor tijd kon Sargis Adamyan de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Zijn eerste schot werd nog afgeblokt door Lucumi, maar zijn tweede poging rolde via de binnenkant van de paal in doel. Match beslist dus en in de slotminuten lieten Rits, Lang en Buchanan de 4-1 nog liggen. Dankzij deze overwinning en het gelijkspel van leider Union nadert Blauw-Zwart tot op vijf punten van de Brusselaars.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 32
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki – Andreas Skov Olsen, Mats Rits, Denis Odoi, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Sargis Adamyan (75’ Noa Lang), Charles De Ketelaere (86’ Bas Dost). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Éder Balanta, Jack Hendry, Ruud Vormer, Antonio Nusa en Cisse Sandra. Coach: Alfred Schreuder.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Angelo Preciado, Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Jhon Lucumi, Gerardo Arteaga – Bryan Heynen, Aziz Ouattara (78’ Luca Oyen), Kristian Thorstvedt – Junya Ito, Joseph Paintsil (83’ Theo Bongonda). Coach: Bernd Storck.
Gele kaarten: Preciado, Arteaga, Nsoki, Ito, Paintsil.
Rode kaarten: 64’ Sadick.
Doelpunten: 4’ Vanaken (1-0), 39’ Ito (1-1), 49’ De Ketelaere (2-1), 74’ Adamyan (3-1).

Tekst: Steven Floin

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in