Visual menu

zondag 24 januari 2021 15:30

Club wint topper tegen Genk met 3-2

Club Brugge heeft de topper tegen KRC Genk met 3-2 gewonnen. Blauw-Zwart kwam al vroeg op voorsprong via Bas Dost, maar Ito en Toma keerden de situatie nog voor de rust om. Na de pauze drukte Club de Limburgers volledig weg en pakte het dankzij goals van Vormer en Mechele een verdiende overwinning. Club loopt zo twaalf punten uit.

Philippe Clement had zijn team op twee plaatsen gewijzigd. Hans Vanaken keerde terug uit schorsing en nam zijn plaats op het middenveld weer in. Charles De Ketelaere werd daardoor linkeraanvaller, terwijl Noa Lang doorschoof naar de rechterflank, waar hij de plaats innam van de vertrokken Diatta. Achterin kreeg Stefano Denswil de voorkeur op Ricca en dus verschenen met Denswil, Vormer, Lang en Dost de vier Nederlanders van Blauw-Zwart voor het eerst samen aan de aftrap.

Hans Vanaken kwam terug uit schorsing
Hans Vanaken kwam terug uit schorsing

Blauw-Zwart greep de Limburgers vanaf de openingsminuut bij de keel en kon ook al vroeg voor gevaar zorgen via Bas Dost. Zijn kopbal werd echter gepakt door Vukovic. Na zeven minuten was het wel raak: na een knappe actie bediende Lang Dost en die prikte de 1-0 van dichtbij binnen. Club speelde Genk van het kastje naar de muur en kreeg daarna nog twee prima kansen via Noa Lang: na een prima actie mikte hij voorlangs, terwijl even later Vukovic een prima reflex in huis had op zijn kopbal.

Bas Dost bracht Club op voorsprong
Bas Dost bracht Club op voorsprong

Na dat fenomenale openingskwartier nam Club wat gas terug, waardoor Genk even naar adem kon happen. Halfweg de eerste helft viel bovendien de gelijkmaker uit de lucht: na een voorzet van Arteaga devieerde Ito de 1-1 fraai in doel. De Bruggelingen reageerden met twee pogingen van Dost, maar het waren de bezoekers die dodelijk efficiënt waren: na een voorzet van op rechts trapte Toma de 1-2 binnen. Blauw-Zwart duwde daarna door, maar schoten van Vanaken, Lang en De Ketelaere werden afgeblokt, terwijl een harde knal van Vanaken over doel zoefde en een Genkse handsbal in de zestien meter niet werd gefloten. Aan de overkant liet ook Onuachu nog een prima kans liggen.

Na de rust kwam het eerste gevaar ook van Genk, maar een knal van Arteaga zoefde naast. Club ging steeds meer druk ontwikkelen, met ook enkele prima kansen tot gevolg: na een knappe aanval werd een schot van Vormer afgeblokt, terwijl Vanaken het leer recht op Vukovic kopte. De Limburgers loerden intussen op de counter, maar Vormer kon met een ultieme tackle een schot van Preciado afblokken.

De Bruggelingen bleven doorduwen en werden na twintig minuten in de tweede helft dan toch beloond: Mata haalde de achterlijn en zijn teruglegger werd door Vormer binnengetrapt (2-2). Bij Genk leek het energiepeil naar beneden te gaan, terwijl Club door die goal een extra boost kreeg. Blauw-Zwart ging op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook. En hoe! Brandon Mechele nam een diepe bal van Lang aan met de borst en knalde het leer in één tijd overhoeks binnen!

Brandon Mechele scoorde knap de 3-2
Brandon Mechele scoorde knap de 3-2

Dat doelpunt bleek de doodssteek voor Genk, want de bezoekers slaagden er niet meer in om te reageren. Club speelde de match rustig uit en kreeg nog de beste kans via Noa Lang. Zijn poging werd echter gered door Vukovic. De score bleef ongewijzigd en dus won Club de topper met 3-2. Dankzij deze overwinning doet Blauw-Zwart een uitstekende zaak in het klassement: het telt nu twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Genk.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 21

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (90’ Federico Ricca), Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken (63’ Éder Balanta) – Noa Lang, Bas Dost (90’ Youssouph Badji), Charles De Ketelaere (78’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Senne Lammens, Eduard Sobol, Simon Deli, Ignace Van der Brempt en Emmanuel Dennis. Coach: Philippe Clement.

KRC Genk: Danny Vukovic – Daniel Muñoz, Carlos Cuesta, Mark McKenzie - Angelo Preciado, Bryan Heynen, Bastien Toma (62’ Kristian Thorstvedt), Théo Bongonda (84’ Luca Oyen), Gerardo Arteaga – Junya Ito, Paul Onuachu (75’ Cyriel Dessers). Coach: John van den Brom

Gele kaarten: Thorstvedt.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 7’ Dost (1-0), 24’ Ito (1-1), 34’ Toma (1-2), 65’ Vormer (2-2), 77’ Mechele (3-2).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Genk 24-01-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in