zondag 16 augustus 2020 18:00

Club wint vlot met 0-4 op Eupen

Club Brugge heeft tegen Eupen zijn eerste zege van het seizoen gepakt. Youssouph Badji bracht Blauw-Zwart ondanks een gigantische regenbui al vroeg op voorsprong. Na de rust besliste Krépin Diatta de match met twee knappe goals. Een kwartier voor tijd zorgde Ruud Vormer voor de 0-4 eindstand.

De Brugse basiself onderging drie wijzigingen in vergelijking met de match van vorige week tegen Charleroi. Federico Ricca verving achterin de geblesseerde Simon Deli, terwijl op het middenveld Mats Rits de voorkeur kreeg op Éder Balanta. Ook Emmanuel Dennis ontbrak wegens een blessure en werd vervangen door Siebe Schrijvers. De Limburger speelde in steun van diepe spits Youssouph Badji.

Youssouph Badji bracht Club op voorsprong
Youssouph Badji bracht Club op voorsprong

De wedstrijd begon met een stevig onweer, maar dat belette de Bruggelingen niet om de thuisploeg meteen bij de keel te grijpen. Blauw-Zwart wou duidelijk iets rechtzetten en zette direct hoog druk. Dat resulteerde na een kwartier in het eerste doelpunt van Club Brugge dit seizoen: Sobol slingerde het leer voor doel en daar nam Badji het leer knap in één tijd op de slof. Via De Wolf en de paal hobbelde de bal tergend traag in doel.

Door de hevige regenval lag het veld er bijna onbespeelbaar bij
Door de hevige regenval lag het veld er bijna onbespeelbaar bij

Club bleef ook daarna baas en kwam meteen dicht bij de 0-2. Na een afgeblokt schot van Schrijvers kwam de bal bij Diatta, maar zijn volley werd gepareerd door De Wolf. Direct daarna devieerde Badji een voorzet van Schrijvers naast doel. Aan de overkant kon ook Eupen voor het eerst dreigen via Nuhu en Musona, maar de Brugse defensie was bij de pinken. Door de enorme regenval was het daarna bijna onmogelijk om te voetballen, waardoor de kansen beperkt bleven tot afstandsschoten van Diatta, Peeters en Vanaken.

Na de rust stopte het met regenen, al bleef het enorm drassig waardoor de bal voortdurend bleef steken. Na enkele minuten in de tweede helft kreeg Club wel meteen een dot van een kans. Na een voorzet van Diatta trapte N’Dri een gat in de lucht, waardoor Hans Vanaken plots vrij voor doel verscheen. De Gouden Schoen had de hoek voor het uitkiezen, maar mikte het leer naast. De thuisploeg bleef dus in de wedstrijd, maar kwam zelf niet verder dan een schot van verdediger Amat dat ruim naast ging. 

De 0-1 voorsprong was krap, maar op het uur ontbond Krépin Diatta plots zijn duivels. De Senegalees haalde verwoestend uit van op 25 meter en knalde de 0-2 staalhard voorbij doelman De Wolf. Club op rozen dus en tien minuten later zorgde opnieuw Diatta voor de definitieve beslissing: Schrijvers lanceerde de Senegalees op rechts, die vlot De Wolf omspeelde en de 0-3 binnentrapte. 

Krépin Diatta besliste de match met twee goals
Krépin Diatta besliste de match met twee goals

De thuisploeg vertoonde daarna nog even een stuiptrekking, toen een schot van Peeters op de paal vloog. Het was evenwel Club dat een kwartier voor tijd een vierde keer kon scoren. Vanaken schilderde de bal op het hoofd van de inlopende Vormer en die kopte de 0-4 binnen. In de slotfase probeerden de Bruggelingen nog de forfaitscore op het bord te zetten, maar dat lukte net niet: na een voorzet van de ingevallen Krmenčík werd een volley van Vanaken afgeblokt en in de slotseconden ging een kopbal van Mechele naast.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 2

Stadion: Stadion am Kehrweg

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

KAS Eupen: Ortwin De Wolf – Jonathan Heris, Benoît Poulain, Jordi Amat, Nils Schouterden – Knowledge Musona (78’ Marciano Aziz), Jens Cools, Stef Peeters – Ignace N’Dri (91’ Emmanuel Sowah), Carlos Embalo (65’ Julien Ngoy), Isaac Nuhu. Coach: Beñat San José.

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Federico Ricca – Krépin Diatta (87’ David Okereke), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Siebe Schrijvers (78’ Charles De Ketelaere), Youssouph Badji (78’ Michael Krmenčík). Bank: Ethan Horvath, Éder Balanta, Odilon Kossounou, Samuel Asoma en Thomas Van den Keybus. Coach: Philippe Clement.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 14’ Badji (0-1), 59’ Diatta (0-2), 69’ Diatta (0-3), 76’ Vormer (0-4).

 

Tekst: Steven Floin

Eupen-Club Brugge 16-08-2020

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in