Club wint vlot met 1-7 van Torhout

Club Brugge heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd vlot gewonnen. Deze keer werd het 1-7 tegen KM Torhout. Doelpuntenmakers van dienst waren Appiah, Vormer, Openda, Vossen, Rezaei, De Cuyper en Voet.

Text: 

De warmte was in Torhout zowel voor de spelers als de fans zwaar om dragen. Onder een loden zon stuurde Philippe Clement een elftal met zeven spelers uit de Club Academy het veld op. Het jeugdige elftal dicteerde van bij de aftrap de wet tegen het team uit de Derde Amateurklasse A. Vormer zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Ngonge, maar kon zijn schuiver niet genoeg plaatsen om gevaarlijk te zijn. Het was zoeken tegen een zeer defensief Torhout dat zelf loerde op de counter. De openingsgoal viel uiteindelijk na 23 minuten. De Ketelaere liet zich inzakken, terwijl Appiah en Openda van positie gewisseld waren. De verdediging had enkel oog voor Openda, zodat Appiah centraal de diepte in kon duiken en de bal overhoeks tegen de netten kon schieten.

Club wint vlot met 1-7 van Torhout
Club wint vlot met 1-7 van Torhout

Ngonge en Rits waren even later nog dicht bij een goal en iets na het halfuur werd Openda gevloerd in de zestien meter. De scheidsrechter wees naar de stip en de penalty werd door Ruud Vormer feilloos omgezet. Aan de overkant leed een schaarse kans na een misverstand tussen Mata en Schoonbaert tot de 1-2 via Vanhaecke. Club bleef evenwel heer en meester en scoorde op slag van rust de 1-3: na een heerlijke voorzet van Mata kon Openda het leer ongestoord binnen koppen. Vormer zorgde nog bijna voor de 1-4 en geraakte wel voorbij de keeper maar niet voorbij de laatste man.

Club wint vlot met 1-7 van Torhout
Club wint vlot met 1-7 van Torhout
Text: 

De tweede helft leverde enkele nieuwe namen op, met onder meer Amrabat, Vossen, Rezaei en aanwinst Kossounou. Het spitsenduo Vossen-Rezaei bleek een ware gesel voor de thuisdefensie. Na elk een poging op de doelman of over doel, volgden de goals nadien heel makkelijk. Eerst werkte Vossen een voorzet van Van der Brempt aan de tweede paal binnen, even later snoepte een gretige Rezaei de bal af van de verdediging en scoorde hij de 1-5. Diezelfde Rezaei pakte even later uit met een schot in de draai na een uitstekende aanname, maar via een verdediger ging de bal over. Vossen kwam dan weer de doelman tegen op weg naar de 1-6.

Blauw-Zwart bleef volop druk zetten op de thuisploeg en zag ook zijn youngsters schitteren. Maxim De Cuyper krulde een vrije trap met zijn linker heerlijk in de kruising en de opnieuw ingevallen Voet prikte op hoekschop na een kopbal op de lat van Vossen ook zijn goaltje mee. De Ketelaere was er in het slot na een goede ren van Rezaei nog dichtbij, maar de middenvelder kopte voorlangs. Club sloot zo de wedstrijd ondanks de enorme hitte af met een vlotte 1-7 overwinning. Volgende week staan er in het Nederlandse Garderen oefenwedstrijden gepland tegen AZ en Heracles.

Club Brugge (1ste helft): Karlo Letica – Clinton Mata, Brendan Schoonbaert, Siemen Voet, Mathias De Wolf – Mats Rits, Ruud Vormer, Charles De Ketelaere – Eric Appiah, Loïs Openda, Cyril Ngonge.

Club Brugge (2de helft): Ethan Horvath – Ignace Van der Brempt, Brendan Schoonbaert (66’ Siemen Voet), Odilon Kossounou, Luan Peres – Eric Appiah (66’ Charles De Ketelaere), Sofyan Amrabat, Thomas Van Den Keybus, Maxim De Cuyper – Jelle Vossen, Kaveh Rezaei.

Doelpunten: 23’ Appiah (0-1), 39’ Vormer (0-2), 40’ Vanhaecke (1-2), 45’ Openda (1-3), 55’ Vossen (1-4), 62’ Rezaei (1-5), 81’ De Cuyper (1-6), 83’ Voet (1-7).

KM Torhout - Club Brugge 29 - 06 - 19

Related articles