Club wint vlot met 4-0 van KV Oostende

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 4-0 overwinning geboekt tegen KV Oostende. Blauw-Zwart was heer en meester en stond bij de rust al 3-0 voor dankzij goals van Schrijvers, Vanaken en Wesley. Twintig minuten voor tijd legde Schrijvers met zijn tweede van de avond de 4-0 eindstand vast.

Text: 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het team dat zaterdag gelijk speelde tegen Sint-Truiden. In doel verving Ethan Horvath de geblesseerde Karlo Letica, terwijl achterin de herstelde Stefano Denswil zijn basisplaats weer innam ten nadele van Decarli. Op het middenveld kreeg Ruud Vormer rust. Zijn plaats werd ingenomen door Mats Rits. Hans Vanaken mocht daardoor de kapiteinsband aantrekken.

Siebe Schrijvers bracht Club al vroeg op voorsprong
Siebe Schrijvers bracht Club al vroeg op voorsprong

Blauw-Zwart snakte naar een overwinning en begon dan ook vol overgave aan de wedstrijd. Wesley en Rits lieten allebei al vroeg een prima kans onbenut, maar de verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk na een kwartier: Rits legde de bal terug tot bij de vrijstaande Schrijvers en die knalde de 1-0 in doel. Niet veel later volgde zowaar al de 2-0, met dank aan de VAR. Diatta was neergehaald door Bataille op de rand van de zestien meter, maar scheidsrechter Lambrechts had eerst laten doorspelen. Na tussenkomst van videoref Tim Pots ging hij de beelden bekijken en wees hij alsnog naar de stip. Hans Vanaken aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen.

Wesley zorgde op slag van rust voor de 3-0
Wesley zorgde op slag van rust voor de 3-0
Text: 

De honger van de Bruggelingen was duidelijk nog niet gestild, want Club bleef volop doorduwen. Ondoa duwde een raket van Wesley over de lat, Vanaken trof de deklat en de rebound van Wesley leek de doellijn overschreden te hebben. Scheidsrechter Lambrechts liet na het bekijken van de beelden echter gewoon doorspelen en dus bleef het 2-0. Oostende probeerde daarna te reageren via Vanlerberghe en Sakala, maar Ethan Horvath was bij de les. Op slag van rust lieten Schrijvers en Diatta de 3-0 eerst nog liggen, maar het was uiteindelijk Wesley die de match al bij de rust kon beslissen. De Braziliaan kopte een voorzet van Vanaken staalhard in doel.

Ook na de pauze ging het eenrichtingsverkeer verder. Club bleef duidelijk baas en met name Krépin Diatta was een voortdurende gesel voor de Oostendse defensie. Een voorzet van de Senegalees werd eerst nog weggekopt en even later had Ondoa een prima reflex in huis om de 4-0 te verijdelen. De Bruggelingen namen daarna wat gas terug en dreigden alleen nog via een afstandsschot van Wesley.

Text: 

Oostende gaf geen enkel moment de indruk Club nog in de problemen te kunnen brengen en dus gunde Leko enkele sterkhouders rust. Zo mochten Wesley en Mata al vroeg naar de kant. Rezaei en Vlietinck waren hun vervangers. Dat nieuwe bloed inspireerde Blauw-Zwart twintig minuten voor tijd tot de 4-0. Ondoa zweefde eerst een vrije trap van Denswil uit de winkelhaak, maar Siebe Schrijvers was goed gevolgd en kon zijn tweede goal van de avond binnentikken.

Krépin Diatta dolde met de Oostendse defensie
Krépin Diatta dolde met de Oostendse defensie

De Bruggelingen aasden op een forfaitscore, maar scoren lukte niet meer. Kaveh Rezaei kreeg dé kans op de 5-0, maar de Iraniër miste oog in oog met Ondoa. Aan de overkant kon Horvath met enkele knappe reddingen de nul op het bord houden. Het bleef dus 4-0, waardoor Club voorlopig op gelijke hoogte komt met Genk. De Limburgers spelen morgenavond nog op het veld van Antwerp.

Jupiler Pro League – Speeldag 13

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (66’ Thibault Vlietinck), Mats Rits, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken (83’ Sofyan Amrabat), Krépin Diatta – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes (60’ Kaveh Rezaei). Bank: Guillaume Hubert, Matej Mitrović, Dion Cools, Ruud Vormer, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

KV Oostende: Fabrice Ondoa – Jelle Bataille, Goran Milovic, Wout Faes, Zarko Tomasevic – Sander Coopman (63’ Indy Boonen), Jordi Vanlerberghe (63’ Emmanuel Banda), Aristote Nkaka, Kevin Vandendriessche - Fashion Sakala, Richairo Zivkovic (78’ Sindrit Guri). Coach: Gert Verheyen.

Gele kaarten: Faes, Denswil, Milovic, Nkaka, Vandendriessche.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 16’ Schrijvers (1-0), 21’ Vanaken (penalty, 2-0), 45’ Wesley (3-0), 70’ Schrijvers (4-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - KV Oostende 30-10-2018