maandag 22 februari 2021 22:45

Club zet OH Leuven met 3-0 opzij

Club Brugge heeft op eigen veld een vlotte 3-0 overwinning behaald tegen Oud-Heverlee Leuven. Ignace Van der Brempt bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong en kort voor de rust kon ook Ruud Vormer scoren vanop de stip. In de slotfase zorgde Clinton Mata met een lob voor de 3-0 eindstand. Club vergroot zo de voorsprong op eerste achtervolger Antwerp tot vijftien punten.

De Brugse technische staf zat nog steeds in quarantaine en dus was het opnieuw aan Rik De Mil om het team te leiden. Ook Denswil, Mitrovic, Rits, Vanaken en Lang waren nog steeds buiten strijd omwille van corona. In vergelijking met de match van donderdag in Kiev verschenen er drie nieuwe namen aan de aftrap. Eduard Sobol kreeg op de linksachter de voorkeur op Ricca, terwijl voorin Ignace Van der Brempt en Tahith Chong in de plaats kwamen van Dirar en Okereke. 

Ignace Van der Brempt a inscrit un superbe but
Ignace Van der Brempt a inscrit un superbe but

Club greep de bezoekers meteen bij de keel en zorgde ook onmiddellijk voor dreiging: een voorzet van Van der Brempt werd afgeblokt, Balanta kopte een hoekschop net naast en ook Vormer kon zijn schot niet kadreren. De Brugse aanvalslust werd al vlug beloond: Ignace Van der Brempt pakte uit met een geweldige slalom en schoot zijn allereerste goal voor Blauw-Zwart overhoeks binnen. Even later ging een afgeweken schot van Dost naast, werd een poging van Balanta afgeblokt en bracht Romo redding op pogingen van Chong en Dost.

Ruud Vormer a doublé l'avance brugeoise
Ruud Vormer a doublé l'avance brugeoise

OH Leuven kon zelf één keer dreigen, toen een poging van Mercier – vanuit buitenspel – tegen de paal ging. De Bruggelingen hadden de match volledig onder controle en konden kort voor de rust een tweede keer scoren. Romo bracht Chong ten val in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Boterberg naar de stip. Ruud Vormer zette de elfmeter feilloos om en zorgde zo voor de 2-0. De Ketelaere en Vormer kwamen daarna nog dicht bij een derde goal, maar doelman Romo bracht telkens redding.

Na de pauze behield Club het overwicht, al dwong het niet meteen doelrijpe kansen af. Na een klein kwartier volgde de eerste echte dreiging, maar het schot van Vormer werd afgeblokt. Op het uur mochten Van den Keybus en Badji invallen en die laatste lanceerde even later Chong met een geniaal hakje. De Nederlander liep echter randje buitenspel.

Halfweg de tweede helft trokken de Bruggelingen het tempo opnieuw omhoog. Van der Brempt mikte vanuit een scherpe hoek in het zijnet, terwijl de doorgebroken Chong geen ploegmaat kon bereiken. Kort daarop kon Badji tot twee keer toe dreigen: eerst devieerde hij een voorzet van Mata naast doel en daarna strandde zijn acrobatische omhaal in de handen van Romo.

Clinton Mata a donné au score son allure définitive
Clinton Mata a donné au score son allure définitive

De wedstrijd leek op 2-0 te eindigen, maar in de blessuretijd viel er toch nog een derde Brugs doelpunt. Een schot van Badji werd eerst nog gepareerd door Romo, maar het was uiteindelijk Clinton Mata die zijn eerste goal van het seizoen kon scoren. Een afgeblokte bal van Okereke belandde in de loop van Mata en die lepelde de 3-0 over Romo in doel. Dankzij deze overwinning vergroot Club Brugge – met nog een inhaalwedstrijd tegen Charleroi te goed – de voorsprong op eerste achtervolger Antwerp tot vijftien punten. 

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 28

Toeschouwers: geen – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Eduard Sobol – Ruud Vormer, Éder Balanta (62’ Thomas Van den Keybus), Charles De Ketelaere (76’ Federico Ricca) – Ignace Van der Brempt (76’ Nabil Dirar), Bas Dost (62’ Youssouph Badji), Tahith Chong (89’ David Okereke). Bank: Ethan Horvath, Nick Shinton, Daniel Pérez en Maxim De Cuyper. Coach: Rik De Mil.

Oud-Heverlee Leuven: Rafael Romo – Thibault Vlietinck, Pierre-Yves Ngawa, Vaclav Jemelka (90’ Toon Raemaekers), Casper De Norre – Siebe Schrijvers (79’ Daan Vekemans), David Hubert (79’ Isaac Asante), Xavier Mercier – Mousa Tamari (68’ Joshua Eppiah), Thomas Henry, Kamal Sowah. Coach: Marc Brys.

Gele kaarten: Hubert, Van der Brempt, Jemelka, Asante.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 8’ Van der Brempt (1-0), 39’ Vormer (penalty, 2-0), 93’ Mata (3-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - OH Leuven 22-02-2021

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in