vrijdag 17 september 2021 14:30

Community Champions League Kick-Off Event

Op woensdag 15 september ging niet alleen de UEFA Champions League van start voor onze A-kern spelers, ook de leerlingen van 7 West-Vlaamse scholen hebben het communityproject "Community Champions League" van Club Brugge Foundation afgetrapt met een sportief kick-off event! De basisscholen nemen het binnenkort tegen elkaar op in een spannende voetbalcompetitie waar fairplay, respect en burgerzin centraal staan.

Wat is Community Champions League?

De Community Champions League is een voetbalcompetitie waar verschillende scholen het tegen elkaar opnemen. Ieder schoolteam bestaat uit jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar. Elke ploeg voorziet een veld, dat is dan een speelplaats of buurtpleintje, waar zij hun tegenstanders ontvangen bij thuiswedstrijden. De uit- en thuiswedstrijden zijn verspreid over het schooljaar, afgewisseld met leuke workshops.

Tijdens de wedstrijden worden de punten verdiend door de wedstrijden te winnen, maar nog veel meer door respect en fairplay te tonen. Zo is er een No Heart No Glory-puntensysteem die toelaat extra veel punten te verdienen door deelname aan workshops rond respect in sport, anti-racisme, EHBO, etc., maar ook door je extra sportief met veel respect op te stellen naar de tegenploeg.

Een spetterende Kick-Off

Woensdag 15 september strapten we het seizoen af met een spetterend kick-off event in de sportinnovatiecampus van Sport Vlaanderen Brugge, waar verschillende activiteiten ter beschikking stonden van de deelnemende scholenploegen. Zo konden ze proeven van verschillende sporten zoals o.a. Archery Tag, Freerunning en Pannavoetbal, terwijl ze hun tegenstanders konden leren kennen. 

De leerlingen genoten merkbaar tijdens al deze leuke activiteiten met hun klas- en schoolgenoten. Ook de leerkrachten hadden het naar hun zin en het kriebelde bij velen om mee te doen met hun leerlingen tijdens deze leuke activiteiten. Halfverwege de namiddag werd er een gezonde snack en drankje voorzien voor iedereen zodat de energie kon blijven stromen.

Geniet met ons mee via de aftermovie van deze bijzonder leuke en sportieve kick-off!

Foto's Kick-Off

Europees project

Het project "Community Champions League" is onderdeel van een Europees project waaraan meerdere Europese voetbalclubs deelnemen, georganiseerd vanuit EFDN (European Football for Development Network). Het project wordt medegefinancierd door het Erasmus + progamma van de Europese Commissie.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in