Cools bezorgt Club nipte 0-1 zege op Moeskroen

Club Brugge behoudt na twee speeldagen het maximum van de punten dankzij een 0-1 zege op Moeskroen. Wesley kreeg al na tien minuten rood, maar dankzij een doelpunt van de ingevallen Dion Cools pakte Blauw-Zwart toch een verdiende zege.

Text: 

Ivan Leko moest één noodgedwongen wissel doorvoeren in vergelijking met de match van vorige week tegen Eupen. Stefano Denswil raakte niet tijdig fit en werd achterin vervangen door Alexander Scholz. Voor het overige geen wijzigingen, dus met Tomečak en Danjuma op de flanken en met Rits in de rug van Vormer en Vanaken op het middenveld. Voorin moesten Vossen en Wesley opnieuw voor de goals zorgen.

Alexander Scholz verving achterin de geblesseerde Denswil
Alexander Scholz verving achterin de geblesseerde Denswil

Moeskroen begon het gretigst aan de partij en kwam na vijf minuten zelfs dicht bij een doelpunt: een kopbal van Sambu ging slechts nipt voorlangs. Club was meteen wakker geschud, maar kreeg na tien minuten een flinke opdoffer te verwerken. Wesley zwaaide iets te gretig met zijn armen in duel met Katranis en na ingrijpen van de videoref kreeg de Braziliaan meteen rood. De Bruggelingen moesten dus nog tachtig minuten met zijn tienen verder, al kregen ze direct daarna wel een prima kans. Zo moest Werner alles uit de kast halen om een schot van Vossen te pareren.

Dion Cools scoorde de enige goal van de partij
Dion Cools scoorde de enige goal van de partij
Text: 

Ondanks de man minder had Blauw-Zwart wel het meeste balbezit. Moeskroen kreeg wel enkele kansen via Sambu, Mohamed en Galitsios, maar echt in de problemen kwam Club niet. Het kon zelf ook enkele keren dreigen via Rits en Vossen, maar Werner stond pal. Op slag van rust claimden de Brugse fans nog een strafschop, nadat Vossen de bal tegen de hand van Pierrot kopte. Scheidsrechter Boucaut zag er evenwel geen graten in en liet gewoon doorspelen.

Na de pauze kwam Cools in de plaats van Tomečak. De Bruggelingen gingen meteen op zoek naar een doelpunt en konden ook twee keer dreigen via Mitrović. De Kroaat kon echter telkens net niet bij de bal. Club kwam duidelijk gretig uit de kleedkamer en werd daar tien minuten na de rust ook voor beloond: Dion Cools kreeg plots een vrijgeleide op de rechterflank en schoot het leer vanuit een erg scherpe hoek voorbij Werner. Amper een minuut later stond het zelfs bijna 0-2, maar de thuisdoelman kon een schot van Vossen nog net redden.

Text: 

Moeskroen moest nu wel meer naar voor trekken, maar het was wel Blauw-Zwart dat de meest dreigende ploeg bleef: Vanaken en Vormer konden eerst hun pogingen niet kadreren, terwijl Vanaken het leer daarna recht op Werner en vervolgens net over de deklat knalde. Aan de overkant kwam Letica niet in de problemen op pogingen van Mbombo, Napoleone en Van Durmen.

Luan Peres maakte in de slotfase zijn debuut voor Blauw-Zwart
Luan Peres maakte in de slotfase zijn debuut voor Blauw-Zwart

Ook in de slotfase bleef het erg spannend, vooral omdat Club verzuimde de match te beslissen. Vanaken bediende knap Vormer, maar die kon de bal net niet meenemen. Even later was het Vormer die Vossen op weg zette naar de 0-2, maar de aanvaller zag zijn poging tergend traag naast rollen. Enkele minuten voor tijd mocht Luan Peres nog zijn debuut maken voor Blauw-Zwart, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning is Club Brugge – samen met Anderlecht – de enige ploeg die na twee speeldagen nog het maximum van de punten heeft.

Jupiler Pro League – Speeldag 2

Toeschouwers: 4.814 – Le Canonnier

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Moeskroen: Olivier Werner - Mërgim Vojvoda, Georgios Galitsios, Nikola Gulan, Alexandros Katranis – Benjamin van Durmen, Dimitri Mohamed (66’ Yannis Mbombo), Luca Napoleone (84’ Luka Lukovic) - Fabrice Olinga, Frantzdy Pierrot, Idrisa Sambu (78’ Sebastjan Spahiu). Coach: Frank Defays

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Alexander Scholz – Ivan Tomečak (46’ Dion Cools), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (78’ Emmanuel Dennis) – Jelle Vossen (87’ Luan Peres), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Siebe Schrijvers, Loïs Openda en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Vojvoda, Vormer.

Rode kaarten: 11’ Wesley.

Doelpunt: 55’ Cools (0-1).

 

Tekst: Steven Floin

Moeskroen-Club Brugge 05-08-2018

Related articles