Cools scoort voor Belgische beloften, Vanaken met assist

Met Dion Cools, Siebe Schrijvers, Kaveh Rezaei en Hans Vanaken kwamen gisteren 4 spelers van Club in actie voor hun nationale ploeg. Er vielen ook enkele mooie resultaten te bezichtigen, een overzicht.

Text: 

Hans Vanaken mocht opnieuw invallen en deed in amper een kwartier tijd toch weer van zich spreken. Nadat Halldorsson een schot van de Limburger loste, kon Batshuayi simpel de bal tegen de netten werken en de 0-2 eindstand vastleggen. Brandon Mechele bleef op de bank tegen de IJslanders en wacht nog op zijn eerste cap.

 

Verder in de Nations League zaten ook Matej Mitrovic en Karlo Letica op de bank bij Kroatië, dat er een heldhaftige avond van maakte tegen Spanje. Een doelpunt in de 93ste minuut van Tin Jedvaj zorgde voor de 3-2 eindstand. Met nog 1 match tegen Engeland deze zondag, kunnen de Kroaten nog groepswinnaar worden!

Cools scoort voor Belgische beloften, Vanaken met assist
Cools scoort voor Belgische beloften, Vanaken met assist

Datzelfde Engeland oefende in Wembley al tegen de Verenigde Staten, waar Ethan Horvath op de bank zag hoe ploegmaat Brad Guzan 3 keer geklopt werd in de afscheidsmatch van Wayne Rooney. Dinsdag volgt in Genk nog een oefenwedstrijd tegen Italië.

 

Ook voor Kaveh Rezaei stond er een oefenwedstrijd op het programma. De Iraniër speelde 90 minuten bij z’n land, dat met 1-0 won van Trinidad en Tobago.

 

Bij de Belgische U21 was er dan weer een 3-3 gelijkspel te noteren in een vriendschappelijke wedstrijd in Roemenië. Dion Cools, die samen met Siebe Schrijvers in de basis begon, tekende voor de 0-1 na een mooie steal en een heerlijke knal in de verste hoek.

Related articles