Dag van de Gezondheid in de kijker

7 april staat in teken van de Wereldgezondheidsdag, ingeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie om gezondheid voor iedereen te promoten. Met als motto ‘mens sana in corpore sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam, wil Club Brugge een steentje bijdragen aan het promoten van een goede levensstijl. Op deze themadag zetten we enkele gezondheidsprojecten van onze Club Brugge Foundation in de kijker.

Bloed geven doet leven!

Bloed geven doet leven, want 70% van de bevolking wordt in zijn/haar leven geconfronteerd met een tekort aan bloed, plasma of bloedplaatjes, terwijl slechts 3% van de Vlamingen bloed geeft. Club Brugge en het Rode Kruis Vlaanderen bundelen daarom al jaren de krachten, om zoveel mogelijk supporters en sympathisanten te motiveren zich te laten registreren als bloeddonor. Onder het motto ‘wij en onze fans geven blauw bloed’ helpt Club driejaarlijks mee aan de zoektocht naar donoren, waarbij spelers, staf, medewerkers en supporters hun bloed afstaan voor het welzijn van zij die het nodig hebben.

Gezond Scoort! op Jan Breydel!

Text: 

De gezondheid van de jeugd is voor Club zeer belangrijk. Daarom wordt jaarlijks het project ‘Gezond Scoort!’ georganiseerd met een duidelijk doel voor ogen: leerlingen aanmoedigen meer te bewegen, gezonder te eten en niet te roken. De jonge scholieren worden uitgenodigd op Jan Breydel voor een gezond ontbijt, een goede start van een leerrijke dag. Om de kinderen nog meer te motiveren, ondertekenen ze samen met enkele Club-spelers een contract met de belofte om een goede levensstijl na te streven gedurende twintig weken. De klassen gaan hier tijdens verschillende schoollessen mee aan de slag, ondersteund door Club Brugge. Zo krijgen de leerlingen een blauw-zwarte sportmiddag aangeboden, sturen Club-spelers videotips over gezonde voeding en wordt actief ingezet op een gezonde levensstijl. Als afsluiter van het project krijgen de leerlingen op het slotevenement een nuttige EHBO-sessie door het Jeugd Rode Kruis en een leerrijke gezondheidsquiz. Met z'n allen voor een gezondere levensstijl! 

Dag van de Gezondheid in de kijker
Dag van de Gezondheid in de kijker

Samen sporten, samen start to run!

Dag van de Gezondheid in de kijker
Dag van de Gezondheid in de kijker
Text: 

‘Meer sporten’ is voor velen een goed voornemen, maar de daad wordt zelden bij het woord gevoegd. Om de supporters en sympathisanten te helpen die goede intenties om te zetten in acties, organiseert Club tien weken lang trainingen van Start to Run. In groep worden de deelnemers op een verantwoorde manier aan het sporten gebracht door op te bouwen naar 5km, 10km, 15km of een halve marathon. Zowel beginnende als reeds gevorderde lopers worden verwelkomd, want Club is een ploeg voor iedereen. Als eindtest nemen ze deel aan Dwars door Brugge en Club Brugge Foundation Stadium Run.

Geestelijke gezondheid bespreekbaar maken

Text: 

Het gebrek aan de bespreekbaarheid van psychische problemen is het gevolg van stigmatisering en vooroordelen. Om deze drempel te verlagen hebben Club Brugge en Te Gek!? de handen in elkaar geslagen om zo het goede voorbeeld te geven, geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en de bal aan het rollen te brengen, tot ver buiten Jan Breydelstadion.

 

 

Dag van de Gezondheid in de kijker
Dag van de Gezondheid in de kijker

Club Brugge neemt nog tot 9 april deel aan de #MoreThanFootball Action Weeks, een globale campagne waarbij het Europese voetbal zijn maatschappelijke projecten voor de samenleving in de kijker zet. Op die manier kan de maatschappelijke werking van de ploeg voorgesteld worden aan het grote publiek, waarbij ze hun impact op de samenleving duidelijk maken. Diverse relevante thema's komen aan bod, met het thema gezondheid als belangrijk onderdeel. 

 

Want Club Brugge is #MoreThanFootball! 

Related articles