Danjuma kleurt derby der Lage Landen

1-1 werd het gisteren op de Heizel tussen België en Nederland. Terwijl voor de Rode Duivels Vanaken en Mechele niet in actie kwamen, startte Danjuma bij Nederland voor het eerst én scoorde hij ook meteen een belangrijk doelpunt.

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zich na zijn wereldgoal in de Champions League opnieuw getoond aan de buitenwereld. De Nederlandse linksbuiten was nu beslissend in de oefenmatch tussen België en Nederland, door rustig een vlijmscherpe counter na balverlies van Castagne af te ronden. De eerste Nederlander die tegen België scoort, terwijl hij in België speelt sinds Rob Rensenbrink in 1976. “En bij Club loopt het ook al zo lekker. Ik heb er geen verklaring voor, maar het voelt wel uitstekend. Ik ga nu terug naar Brugge en zal hard blijven werken. Of ik een volgende selectie normaal zou vinden? Ik ben in elk geval tevreden over mijn eerste wedstrijden bij Oranje!” Danjuma scoorde eind vorig seizoen trouwens ook al bij zijn debuut voor Jong Oranje. Tegenstander toen? België.

 

Bondscoach Martinez gaf in de oefenwedstrijd dinsdagavond geen speelkansen aan Mechele of Vanaken, die na de wedstrijd wel op de foto gingen met Danjuma en voorzitter Bart Verhaeghe.

Ook voor de Belgische U21 was dinsdag een topdag. Met Schrijvers, Cools en de uitgeleende Vanlerberghe in de basis, gingen de Jonge Duivels met 0-3 winnen bij Zweden, ruimschoots voldoende voor een plekje op het EK in Italië volgend jaar. Een feest barstte los op het veld en in de kleedkamer.

In de kwalificaties voor de Africa Cup of Nations, speelden zowel het Marokko van Sofyan Amrabat als het Zimbabwe van Marvelous Nakamba gisteren belangrijke wedstrijden. Marokko speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij de eilandenstaat de Comoren, Nakamba haalde een 1-1 gelijkspel tegen Congo na een eerdere overwinning in Congo. Terwijl Marokko op de tweede plaats staat in Groep B met 7 punten, staat Zimbabwe aan kop in Groep G, met 8 punten. Beide ploegen maken dus nog een goede kans op kwalificatie voor de Africa Cup.

 

Ethan Horvath, ten slotte, zag vanop de bank hoe de VS met 1-1 gelijkspeelde tegen Peru.

Related articles