zaterdag 5 december 2020 23:45

David Okereke: “Op het juiste moment op de juiste plaats”

David Okereke was nog maar net ingevallen of de Nigeriaanse spits vond al meteen het gaatje in de defensie van Sint-Truiden. Club won met een zuinige 1-0 en is terug voorlopig leider.

“Bij dat doelpunt stond ik op de juiste plek op het goede moment. Ik kreeg een prima bal van Lang en ik moest hem er maar inleggen. Het is een belangrijk doelpunt voor het team. We wisten dat dit een moeilijke match zou zijn. We moesten geduldig zijn en proberen hun defensie open te breken. In de eerste helft was het moeilijk. Na de rust werd de passing wat sneller en deden we vlugge flankwissels omdat daar de ruimte lag. Het lukte uiteindelijk om door de defensie te gaan op die manier. Of de focus al niet bij dinsdag lag? We nemen het match per match en we bereiden ons voor op de eerstvolgende tegenstander. En we gaan telkens voluit in die match, we zijn professioneel. We moeten ons werk doen telkens we spelen, gewoon alles geven.”

David Okereke
David Okereke

David Okereke was alvast blij met zijn doelpunt. “Ik voel me goed en ik geniet van de matchen. Voetbal is geen tafeltennis, het is een sport met elf spelers. Club Brugge is een goed team. Ik heb geduld en ik grijp mijn kansen wanneer ik kan. Hierbij pas ik me ook aan als speler. Als de coach me vraagt om op een bepaalde positie te spelen, dan doe ik dat gewoon.”

 

Nu is het terug vooruit kijken naar die belangrijke Champions League-wedstrijd op Lazio. “Als je net gewonnen hebt, dan ga je naar de volgende match met volle energie. We hebben daar niets te verliezen. We kunnen een mooi verhaal schrijven. We gaan er volop voor dinsdag.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in