De Beer & Zijn Sjaal genomineerd voor More Than Football Award 2020

Club Brugge en zijn Foundation werden met het project 'De Beer en Zijn Sjaal' genomineerd voor de More Than Football Award 2020. Het unieke kinderboek van Club Brugge, dat jonge en oudere fans oproept tot respect en verdraagzaamheid, maakt kans op deze prestigieuze internationale prijs.

Text: 

More Than Football Award erkent beste sociale actie in Europa

Het doel van de 'More than Football Award' is om de beste sociale initiatieven in het Europese voetbal te erkennen. Het viert het werk dat op maatschappelijke gebied wordt geleverd op en naast het veld, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Club Brugge is met zijn kinderboek 'De Beer en Zijn Sjaal' één van de 5 genomineerde projecten. De andere projecten die genomineerd zijn worden uitgevoerd door Borussia Dortmund, Legia Warsaw, Malmö FF en de Belgische Pro League. Deze award is een organisatie van EFDN, met de steun van Musco Lighting.

 

Jury van 300 CSR-experts kiest winnaar

De verschillende genomineerden krijgen op maandag 9 november, tijdens het '14th EFDN #MoreThanFootball Conference', de kans om hun project voor te stellen aan een online jury van meer dan 300 CSR-experts en organisaties die nadien mogen stemmen. De uiteindelijke winnaar van de 'More Than Football Award 2020' wordt op woensdag 11 november bekend gemaakt.

 

Clubs' Head of Foundation Peter Gheysen zal het project namens Club Brugge presenteren: "De nominatie voor deze prestigieuze prijs is alvast een zeer mooie erkenning voor het innovatieve werk dat we met Club Brugge realiseren ten goede van de samenleving. Ons voorleesverhaal 'De Beer en Zijn Sjaal' kaart op een unieke manier enkele maatschappelijke thema's aan zoals verdraagzaamheid, respect en racisme, waar ook heel wat andere Europese voetbalclubs mee geconfronteerd worden. Met ons kinderverhaal willen we toekomstige, maar ook huidige generaties fans, bijbrengen dat andere clubkleuren ons niet verschillend maken, maar dat net de liefde voor het voetbal ons samenbrengt. Het is een verhaal over Clubliefde, maar nog veel meer over clubliefde, met kleine c."

 

Winnaar ontvangt uniek Musco Lighting Mini-Pitch

De winnaar van de 'More than Football Award 2020' ontvangt naast deze internationale award als het meest innovatieve en impactvolle programma in het Europese voetbal ook een complete Mini-Pitch System ™ dankzij Musco Lighting. Het gepersonaliseerd minivoetbalveld wordt ontwikkeld in samenwerking met de winnende organisatie, EFDN en Musco.

Related articles