De facts voor Play-Off 1

Nu de Play-Offs weer voor de deur staan, houden we je graag op de hoogte van de leukste Club facts over de Belgische eindronde. Over mogelijke topschutters en de 42 gewonnen matchen lees je alles hieronder.

Topschutters

Text: 

Als Wesley Moraes kan scoren in deze Play-Off 1, komt hij samen met José Izquierdo met 11 doelpunten op de eerste plaats van doelpuntenmakers in Play-Off 1 voor Club Brugge. Nu deelt hij met Maxime Lestienne en Lior Refaelov de 2e plaats met 10 goals. Hij wordt gevolgd door Ruud Vormer en Hans Vanaken, elk met 9 goals.

 

Als we kijken naar topschutters in Play-Off 1 over de hele Belgische competitie, zien we Jelle Vossen ook op een mooie tweede plaats staan. Zijn 18 doelpunten bij Genk en Club zijn er 5 minder dan Mbaye Leye (Moeskroen), eerste in de stand en dit seizoen niet actief in Play-Off 1. Haalt hij de eerste plaats binnen dit seizoen?

De facts voor Play-Off 1
De facts voor Play-Off 1

10 op 10 in Play-Off 1

Samen met Anderlecht is Club het enige team dat zich elke keer wist te kwalificeren voor Play-Off 1. Hieraan startte Blauw-Zwart driemaal als eerste, vijfmaal als tweede en tweemaal als vierde.

Club Brugge haalde in POI een gemiddelde van 16 op 30. Als we de resultaten per tegenstander nemen, zien we een 17 op 54 tegen Anderlecht, een 18 op 42 tegen Gent, 25 op 36 tegen Genk en 17 op 36 tegen Standard. Tegen Antwerp kwam Club nog niet uit in de Play-Offs.

 

Van de 90 matchen die Blauw-Zwart al speelde in de Play-Offs, won het 42 keer, speelde het 19 keer gelijk en verloor 29 keer. Club kon 152 keer scoren en kreeg 111 goals tegen.

Unicum voor Leko

Ivan Leko is de enige persoon die zowel als speler als trainer actief was in de Play-Offs. Hij speelde in 2010-2011 en 2012-2013 met Sporting Lokeren de Play-Offs, vorig seizoen en dit seizoen doet hij hetzelfde als trainer bij Club.

Related articles