Deinze knikkert Club verrassend uit de Beker

Club Brugge is verrassend uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Beker van België. Blauw-Zwart haalde niet zijn vertrouwde niveau en beet zich de tanden stuk op een enthousiast Deinze. Tarfi en De Greef smeerden Club een 2-0 nederlaag aan.

Text: 

Ivan Leko gunde heel wat spelers rust tegen de Oost-Vlaamse club uit de Eerste Amateurklasse. Brandon Mechele, Mats Rits en Siebe Schrijvers waren de enigen die hun basisplaats behielden in vergelijking met de match van zondag op AA Gent. Ethan Horvath mocht voor het eerst dit seizoen in doel starten, terwijl achterin Decarli en Peres Mechele vergezelden. Op het middenveld werden Rits en Schrijvers geflankeerd door Cools, Amrabat en Dennis, terwijl Vossen en Openda het aanvalsduo vormden.

Luan Peres verscheen voor het eerst aan de aftrap
Luan Peres verscheen voor het eerst aan de aftrap

Door de vele wissels was het even zoeken naar automatismen. Toch slaagde Club erin om al vlug enkele kansen bij elkaar te voetballen: een vrije trap van Schrijvers ging over doel, Vossen stuitte van dichtbij op doelman Vandenberghe, terwijl Rits zijn pogingen tot twee keer toe niet kon kadreren. Deinze voetbalde zelf aardig mee en kon ook één keer dreigen: een halve omhaal van Mertens ging over en naast het doel van Horvath.

De beste kans was voor Jelle Vossen, maar zijn poging werd gered door de doelman
De beste kans was voor Jelle Vossen, maar zijn poging werd gered door de doelman
Text: 

Blauw-Zwart voetbalde te traag en te slordig om de thuisploeg echt in de problemen te brengen. Schrijvers kon zich op het halfuur doorzetten, maar zijn poging werd gered door doelman Vandenberghe. Het was daarentegen Deinze dat zowaar de score kon openen: Mehdi Tarfi werd diep gestuurd en trapte de 1-0 via de binnenkant van de paal in doel. Club moest nu wel reageren, maar de Oost-Vlamingen verdedigden goed. Met uitzondering van twee pogingen van Vossen kon Blauw-Zwart niet dreigen. Bovendien kwam het goed weg toen een vrije trap van Brulmans net naast ging.

Na de rust kwam Danjuma in de plaats van Luan Peres. De Nederlander nam zijn vertrouwde stek op de linkerflank in, waardoor Dennis opschoof naar de rechterflank en Cools de plaats van Peres centraal achterin innam. Doelman Vandenberghe moest meteen redding brengen op een schot van Danjuma, maar ook Deinze bleef dreigen op de counter: een poging van Tarfi ging slechts nipt voorlangs. Even later kon Rits een voorzet van Dennis niet verzilveren.

Text: 

Blauw-Zwart kon onvoldoende zijn wil opdringen en dus greep Leko in: Vanaken en later ook Wesley kwamen in de plaats van Amrabat en Schrijvers. Club probeerde nu meer druk te zetten, maar Vossen kon net niet bij een voorzet van Dennis, een kopbal van Decarli ging naast en een schot van Dennis werd afgeblokt. In plaats van 1-1 werd het echter 2-0: Arnaud De Greef kopte aan de tweede paal een vrije trap van Brulmans binnen.

Ook de ingevallen Hans Vanaken kon het tij niet keren
Ook de ingevallen Hans Vanaken kon het tij niet keren

Voor Club was het nu alarmfase rood. Het trok met man en macht naar voren, maar echt veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op: Vandenberghe redde een kopbal aan de tweede paal, Danjuma trapte over doel, een kopbal van Mechele ging eveneens over en Openda trapte in de slotminuut naast. De thuisploeg bleef echter strijden tot de laatste snik en hield stand. Het bleef 2-0 en dus eindigt het bekeravontuur van Club Brugge verrassend vroeg.

Croky Cup – 1/16de finale

Toeschouwers: 4.700 – Van De Wiele Stadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

KMSK Deinze: Tom Vandenberghe, Bart Goossens, Viktor Boone, Arnaud De Greef, Gauthier Libbrecht, Flavien Le Postollec, Youssef Challouk (69’ Niels De Schutter), Gert Van Walle (89’ Lennert De Smul), Seppe Brulmans, Mehdi Tarfi (79’ Michael Lallemand), Lennart Mertens. Coach: Regi Van Acker

Club Brugge: Ethan Horvath – Saulo Decarli, Brandon Mechele, Luan Peres (46’ Arnaut Danjuma) – Dion Cools, Mats Rits, Sofyan Amrabat (59’ Hans Vanaken), Siebe Schrijvers (67’ Wesley Moraes), Emmanuel Dennis – Jelle Vossen, Loïs Openda. Bank: Guillaume Hubert, Matej Mitrović, Marvelous Nakamba en Thibault Vlietinck. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Peres, Decarli, Dennis, Vanaken.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 33’ Tarfi (1-0), 70’ De Greef (2-0).

 

Tekst: Steven Floin

Deinze-Club Brugge 26-09-2018

Related articles