Diatta naar achtste finales Africa Cup

Sinds maandagavond zit de groepsfase van de Africa Cup of Nations erop voor Marvelous Nakamba en Krépin Diatta. Die laatste gaat met Senegal door naar de 1/8ste finales, voor Nakamba zit het toernooi erop.

Diatta plaats zich met Senegal voor de 1/8ste finales van de Africa Cup. ‘De Leeuwen van Teranga’ wonnen hun eerste match met 2-0 tegen Tanzania, waarbij Diatta met een afvallende bal op hoekschop voor de tweede goal zorgde. In de tweede wedstrijd liep het heel wat moeilijker tegen een viriel Algerije, waarbij Diatta heel wat trappen te verduren kreeg. De 0-1 nederlaag zorgde ervoor dat Senegal nog moest strijden voor de kwalificatie in de laatste match tegen Kenia. Diatta mocht na 80 minuten invallen bij een 2-0 stand, het werd nog 3-0. Vrijdag speelt Senegal om 21u de achtste finale tegen Oeganda.

 

Voor Nakamba en Zimbabwe verliep het toernooi minder goed. Tegen Egypte werd de openingswedstrijd nipt verloren en viel Nakamba geblesseerd uit. Na een gelijkspel tegen Oeganda (1-1) kwam alles aan op de laatste wedstrijd, maar daar bleek Congo te sterk (0-4).

Related articles