Eduard Sobol: “We zijn op onze waarde geklopt”

Club speelde een verdienstelijke partij tegen het grote Real Madrid, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Eduard Sobol gaf vlak na de wedstrijd eerlijk toe dat Club op zijn waarde geklopt was.

Text: 

“Ik denk dat we mogen terugkijken op een degelijke wedstrijd ondanks deze 1-3 nederlaag”, begon de Brugse verdediger zijn wedstrijdanalyse. “We speelden een sterke eerste helft en hadden zelfs kansen om op voorsprong te komen. Je weet echter dat je tegen een topploeg de kansen moet afmaken en dat deden we jammer genoeg niet. Tijdens de rust hebben we elkaar opgepept om op dezelfde manier de tweede helft te spelen, maar na een tijdje voelde je dat Madrid steeds sterker werd. Hans (Vanaken, nvdr) kon na hun openingsdoelpunt vlug gelijk maken, maar de 1-2 deed ons heel veel pijn.”

Eduard Sobol
Eduard Sobol

Real Madrid liet enkele vedetten thuis, maar daar viel op het terrein weinig van te merken. “Inderdaad”, antwoordde de Oekraïner. “Ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat we tegen een zeer degelijk Madrid hebben gespeeld en uiteindelijk zijn we op onze waarde geklopt. We hebben er op zijn minst een wedstrijd kunnen van maken, maar finaal moet je toegeven dat Real toch sterker was. Ondanks deze 1-3 nederlaag eindigen we derde in onze groep en mogen daardoor naar de Europa League na Nieuwjaar. Nu, het is nog niet gedaan voor ons, want er staan voor het einde van het jaar nog enkele belangrijke opdrachten op het programma. Te beginnen komende zondag met de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen.” (FDC)

Related articles