Eerste cap voor Mechele, invalbeurt en draw tegen Brazilië voor Dennis

Van Singapore tot Nur-Sultan kwamen Clubspelers in actie met hun nationale ploeg de voorbije dagen. Voor Brandon Mechele was er na heel wat selecties ook een debuut, terwijl Eduard Sobol in de basis stond bij een zo goed als gekwalificeerd Oekraïne en Dennis mocht invallen tegen Brazilië.

Na de basisplaats voor Hans Vanaken tegen San Marino, was het in de Astana Arena de beurt aan Brandon Mechele om zijn debuut te maken voor de Rode Duivels. De verdediger kwam Thomas Vermaelen vervangen in de toegevoegde tijd.

 

In groep B van de EK-kwalificaties kon Oekraïne een uitstekende zaak doen tegen Litouwen. De Oost-Europeanen staan ietwat verrassend eerste in hun groep met 16 op 18 en leiten ook Litouwen kansloos in eigen huis. Malinovskyi, ex-Genk, scoorde beide doelpunten voor de selectie van bondscoach Andriy Shevchenko. Sobol begon in de basis en maakt zich maandagavond op voor de match tegen Portugal, waar een gelijkspel genoeg is om zich te kwalificeren voor het EK volgend jaar.

Emmanuel Dennis mocht zich in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië tonen in het slot van de wedstrijd. Net zoals Senegal speelden de Nigerianen in Singapore tegen de Seleção en opnieuw eindigde de wedstrijd op 1-1. Dennis viel in de 78ste minuut in.

 

Bij de jongere leeftijdscategorieën kwamen Nick Shinton, Charles De Ketelaere en Ignace Van der Brempt in actie met de Belgische U19. In oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland werd 2-2 gelijkgespeeld en 2-4 verloren.

Related articles