EK-droom Meunier en Duivels voorbij

Na een goed openingskwartier, bekroond met een goal van Nainggolan, gaven de Rode Duivels gisterenavond hun kansen op de halve finale van het EK nog uit handen tegen Wales. Williams, Robson-Kanu en Vokes zorgden voor een 1-3 eindstand.

België, dat met een ‘nooddefensie’ aan de slag moest, begon nochtans dominant aan de wedstrijd. Na 7 minuten had dat eigenlijk al moeten resulteren in een goal, want eerst Carrasco, dan Meunier en uiteindelijk Hazard konden van binnen de zestien vrijstaand uithalen. Een Welsh been lag telkens in de weg. Uitstel, maar geen afstel, want Nainggolan poeierde de bal in het dak van het doel. De perfecte start voor de Belgen, maar op hoekschop kon Wales op het halfuur gelijk maken. Beide ploegen probeerden nog wel in de eerste helft, maar echt goede kansen kwamen er niet meer uit.

In de tweede helft haalde Wilmots flankaanvaller Carrasco naar de kant voor Fellaini, maar dat bleek niet de beste oplossing. Meunier toonde zich steevast op de rechterflank en gaf heel wat goede voorzetten, maar Lukaku en de andere aanvallers slaagden er niet in om de bal in het doel te krijgen. Tot overmaat van ramp kon Ramsey Robson-Kanu vinden in de zestien. De spits draaide zich mooi weg van de opzittende Meunier en knalde keihard binnen. 1-2 en de Belgen op achterstand tegen een goed georganiseerd en tactisch sluw Wales. Met de inbreng van Mertens en Batshuayi probeerde Wilmots wel nog, maar er waren te weinig ideeën om echt nog in de buurt van doel te komen. Vokes bezorgde België met een fraaie kopbal de doodsteek in de 85ste minuut, waarna het toernooi er onherroepelijk opzat voor Thomas Meunier. Een gemiste kans.

Related articles