Emmanuel Dennis: “Dikke proficiat aan de hele ploeg”

Emmanuel Dennis stond amper een minuut op het veld in de slotfase van de wedstrijd, maar toch besliste de Nigeriaan de wedstrijd met een tweede Brugse treffer. Club plaatste zich na een knappe 2-1 winst tegen Linz voor de poules van de Champions League.

Text: 

“Ik ben heel blij,” glunderde Dennis na de match. “We slaagden erin om ons te kwalificeren. Een dikke proficiat alvast aan de hele ploeg voor de inspanning. Ik voelde vooraf pijn en dus werd er geen risico genomen en startte ik op de bank. Ik mocht dan invallen in de slotfase van de wedstrijd en het lukte me dan nog om te scoren. De coach zei bij mijn invalbeurt om alles te geven en mijn ding te doen. Vanop de bank leek het niet makkelijk, maar na de openingstreffer van Hans ging het beter. Dan moest Linz al twee doelpunten maken wat moeilijk was. Bij de strafschop sloop er terug nervositeit in. Linz is geen slechte ploeg en bleef er voor gaan.”

Emmanuel Dennis
Emmanuel Dennis

Club Brugge plaatste zich dus voor de groepsfase van de Champions League en daarin hoopt Blauw-Zwart het nog beter te doen dan vorig jaar. “Vorig seizoen was het niet slecht in de Champions League. Dit jaar met een andere coach, spelers en tactiek zien we wel hoe het loopt. Iedereen hoopt nu op Real Madrid ofzo, ik hoop gewoon op een grote ploeg. Dan moet je tonen dat je een goede speler bent. Ik hou van de competitie tegen betere ploegen. We moeten leren uit de fouten van vorig seizoen en dan kunnen we misschien wel ver geraken.” (KN)

Related articles