Emmanuel Dennis: “We speelden met vertrouwen”

Emmanuel Dennis was een voortdurende gesel voor de Gentse verdedigers. De Nigeriaan leverde met twee assists een belangrijke bijdrage aan de ruime 3-0 overwinning tegen AA Gent.

Text: 

“Ik ben blij”, glunderde Dennis na de match. “We hebben de drie punten en ik ben tevreden met de teamprestatie. We speelden met vertrouwen en met goed voetbal. In de Play-Offs is iedere match belangrijk en die moet je proberen te winnen. Vandaag toonden we kwaliteitsvoetbal, plaatsten we goed druk en speelden we een prima match. Ik genoot ervan. Na het interlandvoetbal werd er goed gerecupereerd en liep het vlot op training. Ook de rode kaart voor Odjidja was belangrijk. Hij is immers een goede en sterke speler bij hen. Met hem erbij op het veld moet je rekening houden.”

Emmanuel Dennis
Emmanuel Dennis

Club kon de match met ruimere cijfers afgesloten hebben. “Absoluut, we konden meer scoren en ikzelf kon meer assists gegeven hebben. Ik wou er graag drie geven, een assisthattrick. Misschien dan maar de volgende match. Een assist is bijna evengoed als scoren. Ik scoorde al wat dit seizoen, maar ik gaf nog niet veel de beslissende pass. In de competitie zijn dit nog maar mijn eerste. Als winger moet ik meer assists kunnen geven.”

 

Blauw-Zwart bewees dat het een titelkandidaat is. “Ik geloof absoluut nog in de titel, maar Genk is wel een goede ploeg. De Play-Offs zijn interessant en je moet sterk zijn als ploeg en klaar staan. Elk team staat scherp. Het is en blijft voetbal en je moet werken voor de punten. Ik hou van deze grote wedstrijden. Je moet immers telkens vertrouwen en kwaliteit tonen.” (KN)

Related articles