Emmanuel Dennis: “Werden beloond voor het geleverde spel”

Uitblinkers genoeg bij Club na de 4-0 overwinning tegen Standard. Net als op Anderlecht lukte Emmanuel Dennis een goal en zette hij Standard met Clubs derde goal met de rug tegen de muur.

Text: 

“Misschien lijkt het allemaal makkelijk voor ons”, sprak het Brugse nummer 42 achteraf. “Maar niets is minder waar. We wilden heel erg graag de drie punten vanavond en we deden dat met inzet en energie. Dat resulteerde uiteindelijk in deze ruime 4-0 overwinning. We werden opnieuw beloond voor het geleverde spel, maar we weten ook dat de weg nog lang is. Natuurlijk ben ik blij met mijn kopbaldoelpunt na de hoekschop van Hans (Vanaken, nvdr.), maar wie scoort is van ondergeschikt belang. De winst en vooral de manier waarop is veel belangrijker.”

Emmanuel Dennis
Emmanuel Dennis

Bij de 3-0 tussenstand na de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, al was Dennis het daar niet mee eens. “Voor mij was de wedstrijd bij de rust helemaal niet gespeeld, omdat in voetbal het nooit gedaan is tot na het laatste fluitsignaal. Kijk maar naar wat ons overkwam op Anderlecht in de tweede helft, waar we bijna onze voorsprong nog verspeelden. Vandaar dat we na de pauze even gedreven zijn blijven aanvallen met nog een vierde doelpunt als beloning. Ja, uiteraard is de wedstrijd op Genk van groot belang, maar eigenlijk zijn alle resterende wedstrijden van groot belang. De huidige leider is een heel goede ploeg, maar toch moeten we geloven dat we ook daar iets kunnen halen.” (FDC)

Related articles