dinsdag 13 december 2016 09:00

Engels hervat bij beloften met gelijkspel

Maandagavond speelden de beloften hun competitiewedstrijd op het veld van Standard. Het werd 1-1, Jur Schryvers zorgde in de blessuretijd voor een gelijkspel. Coach Sven Vermant kon beroep doen op een pak A-kern spelers. Zo kregen Brandon Mechele, Boli Bolingoli, Nikola Storm en Wesley speelgelegenheid. Bjorn Engels maakte zijn comeback na enkele maanden afwezigheid, de verdediger maakte de negentig minuten vol.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd: een schot van Emond werd gestuit door doelman Hooyberghs en Gobitaka mikte de bal naast doel. Club antwoordde met een poging van Storm over doel. Halfweg de eerste helft kreeg Storm op aangeven van Wesley een prima schietkans, maar het schot van de flankaanvaller werd gestopt door de Luikse goalie. Aan de overzijde greep Hooyberghs nog twee keer goed in om Emond het scoren te beletten.

Meteen na de rust was het wel raak voor Standard. Na een hoekschop was er een scrimmage aan de tweede paal, de Brugse defensie kreeg de bal niet weg en uiteindelijk verdween het leer in doel. Blauw-Zwart ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Storm en Van Landschoot mikten hun vrije trap over doel. Even later was er nog een prima kopbal van Mechele, maar Standard-goalie Bodart hield zijn netten schoon.

Nadien kenden pogingen van de ingevallen Schryvers en Ito ook geen succes. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Wesley nog een prima kans op aangeven van Boli, de plaatsbal van de spits ging nipt naast. Net wanneer iedereen zich opmaakte voor een Luikse zege scoorde Club alsnog de gelijkmaker: Jur Schryvers mikte diep in blessuretijd de bal in de rechterhoek, buiten het bereik van de thuisdoelman.

Bjorn Engels was zeer tevreden terug op het veld te staan. "Het valt mee om terug te zijn. Drie maanden uit is een lange periode, maar dat ligt nu achter me. We zien wel wat de toekomst brengt, maar het is goed weer wat minuten in de benen te kunnen krijgen. De wedstrijd zat goed vast, veel doelkansen vielen er niet te bespeuren. Er zat veel afval in het spel langs beide kanten en zo kregen we het tempo niet omhoog. We mogen dus tevreden zijn met een gelijkspel vanavond." Engels kreeg met Renaud Emond een tegenstander van formaat voor zich. "Ik ken Renaud uiteraard al van in de competitie en vocht ook vanavond enkele pittige duels uit met hem. Zo negentig minuten spelen doet uiteraard deugd, ik heb het gevoel dat het me flink vooruit helpt in mijn weg terug, we zijn er bijna!"

Standard Luik
Bodart, Beaupain, Lavalee, Kosanovic, Pezzin (40’ Groeneveld), Wilmots, Gobitaka, Selahi (91’ Kalonji), Emond (72’ Cherkaoui), Mya, Bah (46’ Sam Elisha)

Club Brugge
Thomas Hooyberghs - Nathan Nuyts, Bjorn Engels, Brandon Mechele, Boli Bolingoli - Niels Verburgh (46’ Jur Schryvers), Jellert Van Landschoot, Joel Ito - Thibault Vlietinck, Wesley Moraes, Nikola Storm

Doelpunten
47’ Sam Elisha (1-0), 92’ Schryvers (1-1)

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in