Engels sleept overwinning in de wacht voor jonge Duivels

Met een doelpunt in de toegevoegde tijd bezorgde Bjorn Engels vrijdagavond de jonge Duivels in extremis nog een overwinning tegen Malta. Een 0-2 voorsprong aan de rust werd teniet gedaan, de kopbal van Engels zorgde toch nog voor de drie punten.

Bondscoach Johan Walem had een stevige selectie om uit te kiezen, met spelers als Engels, C. Musonda en Bongonda liep er heel wat kwaliteit tussen de lijnen. Dat was nodig ook, want om zich te kwalificeren voor het EK 2017 moeten de komende matchen gewonnen worden.

De wedstrijd begon uitstekend voor België, want na drie minuten verzilverde Youri Tielemans een strafschop. De Duivels zaten op rozen aan de rust, nadat Bongonda de voorsprong verdubbelde. Malta kon geen vuist maken, maar Degabriele glipte plots door de buitenspelval en verschalkte Roef. Om de zaken nog erger te maken, werkte Michaël Heylen de bal nog in eigen doel, maar dankzij een stevige kopbal van Engels op hoekschop konden de U21 toch nog de drie punten halen.

De Belgen staan nu op de tweede plaats in hun groep, op 5 punten van Tsjechië, dat een match minder gespeeld heeft. Dinsdag kan de kloof mogelijk verkleind worden tot 2 punten, want dan treffen beide ploegen elkaar in Leuven.

Reactie van Bjorn Engels

Related articles