Ethan Horvath: “Defensief een goede prestatie”

Ethan Horvath kon in de eerste helft met een knappe save Antoine Griezmann van een doelpunt houden. De doelman pakte zo na Monaco en Dortmund ook tegen Atlético Madrid een clean sheet.

Text: 

“Het is een fantastisch gevoel. Het lukte om de nul te houden tegen Dortmund en Atlético Madrid. We konden vanavond vrijuit spelen. We hadden immers de derde plaats vast en spelen nu Europa League verder. Het was vandaag gewoon genieten van deze zesde wedstrijd in de poule en onszelf een goed gevoel geven. Ik droeg bij aan het gelijkspel met mijn redding in de eerste helft en defensief was het een goede prestatie. Bij die save stond er volk in de weg. Het was een paar stappen nemen om dan die bal uit doel te tikken.“

Ethan Horvath
Ethan Horvath

De Brugse doelman kon in zijn wedstrijden telkens de nul houden. “Drie wedstrijden en drie keer een clean sheet, dat is toch iets speciaals. Dat plan je niet. Dat is je doel als je op het veld stapt, maar in realiteit kan er veel gebeuren in deze sport. Drie keer de nul houden is ook belangrijk voor de defensie. Mijn vorige Champions League-campagne met Molde FK en deze campagne nu zal helpen om te groeien in mijn carrière. Ik ben alvast tevreden met dit resultaat.“ (KN)

Related articles