donderdag 10 oktober 2019 16:30

Europees voetbal voor ‘Club Brugge Legends’

De Club Brugge Legends, het wandelvoetbalteam van Club Brugge, gaat Europa in. Als eerste Belgische wandelvoetbalteam komt het deze donderdag uit in de ‘Walking Football League’ bij toernooiorganisator Schalke 04.

Sinds dit seizoen is Club Brugge lid van deze Europese wandelvoetbalcompetitie, waar het samen met teams als PSV, Schalke 04, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund in uitkomt. Tien wandelvoetballers verdedigen met trots de blauw-zwarte kleuren. “Het is een grote eer om Club Brugge te vertegenwoordigen in deze internationale competitie. De spelers en speelsters van de Club Brugge Legends vormen een hecht team op en naast het veld. Winnen is niet de belangrijkste drijfveer, samen verbroederen met andere teams na de wedstrijden is gewoon fantastisch.”, aldus Philip Declerck, assistent-coach Club Brugge Legends.

Wekelijkse wandelvoetbaltrainingen op Club Brugge

De Club Brugge Legends trainen wekelijks onder begeleiding van 2 opgeleide coaches. Dit jaar telt het team 28 mannen en 3 vrouwen, allemaal ouder dan 55 jaar en met één zelfde passie: voetbal spelen voor hun favoriete club. De voetbalvariant is heel eenvoudig: lopen en fysiek contact zijn verboden. Deze regels maken de sport zeer toegankelijk. Daarnaast kunnen de 55-plussers hun conditie verbeteren en maken ze vrienden voor het leven op en naast het veld.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in