FC Salzburg wint oefenmatch tegen Slavia Praag

FC Salzburg heeft op oefenkamp in Portugal Slavia Praag verslagen met 0-1. Het enige doelpunt van de partij werd gescoord door Patson Daka.

Text: 

Het team van coach Marco Rose is momenteel op oefenkamp in Portugal, waar het ter gelegenheid van The Atlantic Cup enkele oefenwedstrijden afhaspelt. Salzburg nam het in Albufeira op tegen Slavia Praag, dat binnen enkele weken tegenstander is van Racing Genk in de Europa League. Salzburg had het knap lastig tegen de fysiek sterke Tsjechen en kon tijdens de eerste helft niet scoren. Na een uur spelen schakelden de Oostenrijkers over van een 4-4-2 naar een 4-3-3 en dat bleek de doorslag te geven. Salzburg kon meer gevaar creëren en kwam halfweg de tweede helft op voorsprong via de Zambiaan Patson Daka. Slavia Praag slaagde er niet in om te reageren en dus bleef het 0-1.

FC Salzburg
FC Salzburg

Vrijdag speelt Salzburg in Portugal tegen het Chinese Beijing Guoan. De daaropvolgende week oefent het tegen Rheindorf Altach, vooraleer het op 14 februari naar Brugge afzakt voor de Europa League. (SF)

 

FC Salzburg: Stankovic - Lainer (46' Ludewig), Ramalho (46' Onguene), Pongracic (33' Vallci/80' Barry), Todorovic (46' Ulmer) - Schlager (60' Haaland), Leitgeb (46' Samassekou), Wolf (46' Junuzovic), Szoboszlai (46' Mwepu) - Schmidt (33' Gulbrandsen), Dabbur (46' Daka).

Doelpunt: 65’ Daka (0-1).

Related articles