Francs Borains – Club Brugge: de Club Facts

Woensdag trekt Club naar de Borinage, waar het in de Beker van België Francs Borains partij geeft. De ploeg uit de Tweede Amateurklasse verraste in de vorige ronde door KM Torhout met 6-1 huiswaarts te sturen en zou maar wat graag stunten tegen Blauw-Zwart. Hieronder lees je de Club Facts.

WAAR SPELEN WE?

De wedstrijd gaat door in het Stade Robert Urbain, in de Rue de Saint Antoine 6, te Boussu.

NIET DE EERSTE KEER

Voor de derde keer in de Brugse geschiedenis treffen beide teams elkaar in de 1/16de finale van de Beker. Zowel in 1986 als in 2007 scoorde Club 4 keer, Francs Borains scoorde in 2007 zelf 2 keer tegen.

 

Met Mohamed Dahmane, Elos Elonga-Ekakia en Henk Houwaart Jr. zijn er 3 spelers die voor beide Clubs uitkwamen in het verleden.

VORMER BEKERKAMPIOEN

Club heeft 14 spelers in de selectie die ooit al actief waren in de Belgische Beker. Ruud Vormer heeft er de meeste bij Club op de teller (18), Jelle Vossen de meeste over alle ploegen heen (36).

TOPPER IN TWEEDE AMATEUR

Met het vorige seizoen in het achterhoofd weet Club dat het de Beker niet licht mag opnemen. Francs Borains speelt ‘maar’ in de tweede Amateurklasse, maar is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg uit Boussou-Bois was tussen 2009 en 2014 onder de naam Boussou Dour Borinage actief in de Tweede Klasse, maar het verkocht zijn stamnummer aan RFC Sérésien en ging verder onder Stamnummer 5192 in Vierde Klasse. In de voorbije 5 seizoenen nam het 3 keer deel aan de eindronde voor promotie, wat lukte in 2018. Vorig seizoen finishte het als 4de in Tweede Amateur, dit seizoen staat het na 5 speeldagen gedeeld eerste met 13 op 15.

 

Ook in de Beker loopt het dit seizoen uitstekend voor Francs Borains. Na overwinningen tegen KAC Betekom (1-0), KVV Weerstand Koersel (4-1) en RFC Liège (2-1 n.v.) volgde een galamatch tegen Torhout KM (6-1). De match tegen Club is de vijfde in eigen huis op rij in de Beker en de eerste keer sinds 2013 dat de 1/16de finale bereikt wordt.

 

Topschutter is dit seizoen Hedy Chaabi. De Franse aanvaller trof al 5 keer raak in 4 wedstrijden. Ook zijn jongere broer Drice speelt bij de Henegouwse club, maar als verdediger.

 

Coach is sinds deze zomer Dante Brogno. De 53-jarige coach was als speler een legende van Sporting Charleroi. Hij speelde er 15 seizoenen en maakte er meer dan 50 goals in Eerste Klasse. Als coach was hij sinds 2002 actief bij Sporting en Olympic Charleroi, Union St. Gillis, AFC Tubize en R. FC Liège.

GELDHOF REF VAN DIENST

Frederik Geldhof is de scheidsrechter voor onze eerste bekermatch. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Kristof Meers. De 8 vorige uitmatchen van Club met Geldhof als ref eindigden op 4 zeges, 1 draw en 3 nederlagen.

Related articles