Geschiedenis geschreven in Monaco

Op alle vlakken was de zege in Monaco een historische. Voor de spelers, voor de punten, voor de gevolgen en voor het Belgische voetbal. Enkele cijfers op een rij.

Grootste Belgische zege ooit

Nog nooit kon een Belgisch team in de Champions League met meer dan twee goals verschil winnen. Een record dat Club liefst kon verdubbelen. 

Vier jaar na vorige 0-4

De ruime zege in het Prinsdom deed denken aan die in Kopenhagen in de Europa League van 2014-2015. Toevallig vond die ook plaats op 6 november, was de score aan de rust ook 0-3 en was het ook Ruud Vormer die de vierde goal tegen de netten werkte.

Grootste nederlaag voor Monaco in Europa

Text: 

Hoe mooi de avond voor Blauw-Zwart was, zo rampzalig was ze voor de manschappen van Thierry Henry. Monaco was het eerste Franse team dat ooit 3 goals slikte in de eerste 25 minuten van de match in de Champions League. Het was uiteindelijk de grootste nederlaag ooit voor de Monegasken op het Europese toneel. Dat betekent ook dat Club tegen Monaco zowel zijn grootste nederlaag (in 1988) als zijn grootste zege boekte.

Geschiedenis geschreven in Monaco
Geschiedenis geschreven in Monaco

Vanaken in lijstje der groten

Gisteren was Hans Vanaken de twaalfde Belg die 2 keer scoorde in een Champions League-match. Hij voegt zich daarbij bij onder andere Eden Hazard, Dries Mertens, Daniel Van Buyten, Romelu Lukaku, Radja Nainggolan. Geen slecht gezelschap.

Related articles