Geslaagde kick-off van het project ‘Scoren voor Gezondheid‘

275 leerlingen gaan contract aan met Club Brugge

Deze week kwamen 275 schoolkinderen (9-12 jaar) op bezoek in het Jan Breydelstadion voor de kick-off van het project ‘Scoren voor Gezondheid’. De leerlingen uit 5 verschillende basisscholen kregen vorige week bezoek van de mascottebeer van Club Brugge op hun school. De leerlingen kregen te horen dat ze dit jaar mogen deelnemen aan dit unieke gezondheidsprogramma van Club Brugge. In totaal zullen de leerlingen 15 lessen afwerken doorheen het schooljaar met de spelers van Club Brugge als rolmodel. De doelstelling: kinderen motiveren om gezonder door het leven te gaan!

 

Deze week kregen de kinderen een gezond ontbijt aangeboden in het Jan Breydelstadion. Daarna werkten ze enkele sport-tests af en sloten ze de voormiddag af met een blik achter de schermen van het Jan Breydelstadion met een educatieve rondleiding. Doorheen het schooljaar zullen de leerlingen lessen krijgen rond gezonde voeding door de Vives hogeschool-studenten richting Voedings- en Dieetkunde.

 

De foto's van de kick-off in het Jan Breydelstadion van dinsdag 8 oktober, kan je hier terugvinden.

Project binnen Europees netwerk

Club Brugge is al enkele jaren lid van EFDN (the European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 70 professionele Europese voetbalclubs en hun respectievelijke community-werkingen. Samen met 6 andere voetbalclubs organiseert Club Brugge Foundation het project van EFDN ‘Scoring for Health’ of ‘Scoren voor Gezondheid’ en deelt het kennis over het project dat het al jaren lang uitvoert. Het programma is medegefinancierd door de UEFA Foundation for Children. De deelnemende voetbalploegen aan 'Scoring for Health' zijn: België – Club Brugge / Israël – Hapoel Tel Aviv FC / Polen – Legia Warschau / Verenigd Koninkrijk – Chelsea FC en Brentford FC / Nederland – Feyenoord Rotterdam / Oekraïne – FK Sjachtar Donetsk

Related articles