dinsdag 19 april 2022 17:00

Gezondheidslessen voor 220 Brugse leerlingen

Afgelopen september gingen voor vier scholen uit regio Brugge verschillende gezondheidslessen van Scoren voor Gezondheid van start. Het ultieme doel? Samen met Club Brugge leren over gezonde voeding, voldoende sport, het belang van hydratatie en zoveel meer.

Start van de gezondheidslessen

Het begon allemaal met verkennende gesprekken met de leerkrachten. Nadien bracht Bibi een bezoekje in de klassen. Uiteindelijk begonnen de leerlingen vol enthousiasme aan hun gezondheidslessen voor de komende maanden. Het officiële startschot van de lessen werd gegeven met een spetterende kick-off in het Jan Breydelstadion.

Tijdens de kick-off kregen de leerlingen enkele tests voorgeschoteld en combineerden ze dit met heel wat leuke spelletjes. Tijdens de lessen kwamen verschillende onderwerpen aan bod, maar telkens met hulp van onze spelers die voor extra motivatie zorgde. Ruud Vormer, Hans Vanaken of Charles De Ketelaere, al onze spelers moedigden de leerlingen met heel veel plezier aan. Onze spelers weten als de beste hoe belangrijk gezonde voeding is. Alleen door samen te werken en volledige focus tijdens de lessen is het mogelijk om gezonder en bewuster te gaan leven. 

Voldoende hydratatie tijdens de sportcompetitie

De klassen kregen een gezond ontbijt in de klas met een les over de belangrijkheid van goede hydratatie, mogelijk gemaakt door onze partner Evian en een sportcompetitie met de klas. De laatste weken stonden de lessen voor de scholen in teken van wat de kinderen het beste als gezonde tussendoortjes eten. Die tussendoortjes zijn vaak nu de inhoud voor de welbekende broodtrommels.

 

Educatieve en interactieve workshops in de klassen

Om de lessen steeds boeiend te maken werkt Club Brugge nauw samen met verschillende Brugse hogescholen. Enerzijds zorgde hogeschool Howest voor onvergetelijke sportieve lessen en organiseerde ze een heuse scholencompetitie. Anderzijds namen studenten van de VIVES hogeschool de lessen over de gezonde tussendoortjes voor hun rekening. De hogeschoolstudenten maakten de leerlingen bewust van wat er thuis hoort in hun brooddoos. Zoals welk broodbeleg gezond is, hoeveel stukken fruit je best eet en wat gezonde maar lekkere tussendoortjes zijn.

Nadien ontvingen alle leerlingen ook een Club Brugge Foundation brooddoos waarin ze hun gezonde tussendoortjes dagelijks kunnen meenemen naar school.

 

Spetterend slotevent op 3 mei

Op de agenda staat nog het slotevent voor alle deelnemende scholen die aan het Jan Breydelstadion zal plaats vinden. De leerlingen zullen enkele tests afleggen in combinatie met spel en plezier. Nadien volgt een stadiontour gegeven door onze gidsen. Het belooft een topdag te worden!

 

Europees project

Het project "Scoren voor Gezondheid" is onderdeel van een Europees project "Scoring for Health", een project waaraan meerdere Europese voetbalclubs deelnemen, georganiseerd vanuit EFDN (European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 70 professionele Europese voetbalclubs met elk hun community-werking. Het project wordt medegefinancierd door het Erasmus + progamma van de Europese Commissie.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in