Goeie prestaties voor Brugse internationals

Ruud Vormer, Arnaut Danjuma en Matej Mitrovic kregen donderdagavond allen basisplaatsen bij hun nationale teams. Met een winst tegen Peru en gelijke spelen tegen Engeland en Portugal kan het drietal terugblikken op een goeie prestatie.

Text: 

Nederland gaf in Amsterdam gisteren een gepast afscheid aan Wesley Sneijder. Ruud Vormer speelde samen met de afscheidnemende Sneijder achter spits Depay en mocht bijna de hele wedstrijd uitspelen. Tegen een sterk Peru kwam Nederland al snel op achterstand, maar Nederland vocht zich terug. Vormer voelde zich goed in zijn rol als rechtsbuiten en positioneerde zich enkele keren mooi voor doel, maar op de gelijkmaker was het wachten tot de tweede helft. Depay scoorde op het uur de 1-1 en even later legde hij de eindstand vast. Zondag wacht met Wereldkampioen Frankrijk een serieuze brok voor Vormer en co.

Goeie prestaties voor Brugse internationals
Goeie prestaties voor Brugse internationals
Text: 

Arnaut Danjuma speelde dan weer 0-0 gelijk met Jong Oranje tegen de Engelse U21 en viel duidelijk op. De snelle winger was op zijn linkerflank een gesel voor de Engelse verdediging, die van een achterhoede met 5 naar een achterhoede met 4 ging om de Club-speler af te stoppen. Doelpunten vielen niet in de EK-kwalificatiematch, hoewel Danjuma een doelpunt afgekeurd zag op het halfuur.

 

Danjuma zelf was tevreden na de wedstrijd, maar baalde dat Jong Oranje niet won. “Ik vond dat we wel goed speelden, maar die goal viel niet. We kregen veel ruimte, maar konden het niet afmaken, daar erger je je wel aan natuurlijk. Engeland paste zich dan wel goed aan, waardoor het lastiger werd voor ons.”

 

De samenvatting van de wedstrijd kan je hier bekijken: https://www.foxsports.nl/video/2954018/samenvatting-jong-engeland-jong-oranje/

Goeie prestaties voor Brugse internationals
Goeie prestaties voor Brugse internationals

Na het WK, waar Mitrovic als 24ste man afviel, was er nu een basisplaats weggelegd voor de Bruggeling in het hart van de defensie. De WK-finalist speelde vriendschappelijk tegen Portugal, een wedstrijd waarin Club prominent naar voren kwam. Ex-flankspeler Ivan Perisic opende na 18 minuten al de score, maar Pepe zette op het halfuur met het hoofd de eindstand op het bord. Mitrovic speelde de hele wedstrijd en mag terugblikken op een sterke prestatie.

Related articles